Våra förmödrar och förfäder är nära – tid för helande och transformation

samhain_treeJag älskar den här tiden när vi närmar oss Samhain/Halloween/Förmödra-Förfädersnatt/Alvablot/Hels Afton/De Dödas Dag… Ja, det finns många namn på högtiderna som existerar över hela världen, i olika kulturer och religiösa traditioner. Det de alla har gemensamt är i grund och botten att hedra, tacka och kommunicera med förmödrar och förfäder och att förstå sin plats i naturen/skapelsen. Det handlar om att vi respekterar våra rötter och inser att vi är del av något mycket större. Detta är väl värt att fira.

Men det handlar också om att visdom och kunskap från våra förmödrar/förfäder (som de kanske fick utstå mycket svårigheter och lidande för att uppnå) finns i oss;  i våra gener, våra minnen, våra kroppar, våra själar. Vi är nämligen summan av våra förmödrar/förfäder, vi bär med oss deras arv vidare in i framtiden, på gott och ont kanske jag ska tillägga. Vi kan nämligen välja att läka den smärta och lidande som våra förmödrar/förfäder upplevde, som vi kan ha ärvt och som kanske påverkar våra egna liv idag. Det är ju inte så att vi behöver fortsätta omedvetet och blint in i framtiden med att upprepa eventuella skadliga mönster som våra förmödrar/förfäder hade, och som vi kanske också har.

Nej, vi står inför möjligheten att läka det förflutna, var och en av oss, och på så sätt skapar vi tillsammans en bättre framtid. Det går inte att skapa en bättre framtid om man inte lär sig av det förflutna, släpper taget och väljer en annan väg. Detta är något man kan göra som en del av denna högtid eftersom våra förmödrar och förfäder är nära nu (de är i och för sig alltid omkring oss, men vi kan lättare få kontakt med dem nu). Om vi läker smärtan och lidandet från våra förmödrar/förfäder i oss själva så kommer vi att få tillgång till deras visdom istället.

Vi byter lidandet mot visdom med andra ord och detta är magi kallad transformation (häxkonst handlar ju mycket om transformation och helande). När vi har transformerat lidandet till visdom har vi läkt en del av oss själva med hjälp av våra förmödrar/förfäder och vi kan tacka dem och de kommer att tacka oss. Visdomen och kunskapen kan sedan ingen ta ifrån oss, och från den platsen i oss själva kan vi göra mycket gott och uppleva en känsla av helhet, medkänsla och mening i livet.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)