Vänlighet

Vänlighet, hur ofta visar vi varandra det i vardagen? Jag pratar nu inte om en falsk, påklistrad vänlighet för det är bland det värsta jag vet. Sådant skiner igenom direkt, när någon inte är äkta. När den inre känslan inte riktigt passar ihop med vad personen visar upp utåt. Det har vi nog alla upplevt.

Och vi gillar ju de som är sig själva, gör vi inte? Som bara är liksom, och som strålar ut detta inifrån sig själva. Visst är det så? Utifrån detta kommer äkta vänlighet som något naturligt.

love-quote-barbara-de-angelis_1Vänlighet ska inte blandas ihop med martyrskap. Inte med komplimanger eller smicker, eller med att inte våga säga vad man tycker.
Vänlighet är att vara trygg i sig själv, för då vågar man visa äkta vänlighet utan baktanke. Man kan vara rak och vänlig samtidigt, det går! :-)

Inte ”jag är vänlig mot dig för att jag vill ha något i gengäld”. Inte; ”jag är vänlig för att jag tror att jag är en bättre människa då”. Inte; ”jag är vänlig för att jag tror att man måste vara vänlig mot alla. Tänk, man kanske är en mer andlig person då!” ;-)

Vänlighet är helt enkelt äkta när den kommer från hjärtat och inte från huvudet. Inget tillgjort, inget konstlat, inget speciellt egentligen utan ganska rakt, enkelt och närvarande. Bara ett leende mot någon, en blick av igenkännande av sig själv i den andra. En klapp på axeln, en hjälpande hand, eller ett tyst samförstånd.

Stort, och ändå inte, utan väldigt naturligt – när vi släpper våra pålagda masker och våra behov av att skydda oss hela tiden, mot allt vi inbillar oss kan skada oss (m.a.o., andra människor).

När visade du senast äkta vänlighet mot någon utan att vilja ha något i gengäld? :-)

(På bilden står ett citat av Barbara De Angelis: ”Love and kindness are never wasted.”)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)