Trevligt Sommarsolstånd 2012!

Idag är det Sommarsolståndet, då vi har den längsta dagen och kortaste natten på året. Detta är den riktiga Midsommaren! Sommarsolståndet är tidpunkten då solen står som högst, och då naturen frodas med all sin grönska. Vi kan möta alla slags naturväsen vid denna magiska tid, så håll dina sinnen öppna.

Dagen är den längsta på året, då ljuset stannar kvar så länge det kan innan det är dags för årscykeln att fortsätta mot mörkare tider.

edward_robert_hughes_midsummer_eve_0Vi kan jämföra med Vintersolståndet, då dagen är den kortaste på året, då livet återföds och vi går mot ljusare dagar igen. Så här fortsätter det i naturen, det är bara att följa med i dessa naturliga cykler som också finns inom oss.

Vid Sommarsolståndet finns därför både glädje och nostalgi med, eftersom vi hyllar livet och grönskan här hemma på jorden samtidigt som vi vet att det nu vänder och går mot mörkare tider igen då grönskan måste vissna och dö.

Om solen återföds vid Vintersolståndet, så är det alltså vid Sommarsolståndet som den går mot sin död. Metaforiskt sett, eftersom solen förstås inte dör, utan det är upplevelsen av dagsljus vi pratar om beroende på var man bor på jorden.

Så ta vara på denna härliga tid! Glädjs över denna underbara dag då vi firar och hedrar Solen och Moder Jord med alla hennes väsen, inklusive oss själva.

När vi gör det så påminns vi om att i Livet finns också Döden, som två sidor av samma mynt. Glädje och Sorg är som syster och bror, de håller varandra i handen genom de olika faserna vi går igenom som människor.
Ljus och Mörker är beroende av varandra för att existera, det finns alltid lite av det ena i det andra. Vetskapen om att döden inte innebär ett slut utan är förändring, gör kanske att vi kan förstå livet lite bättre och förundras över Naturens samspel mellan liv och död, ljus och mörker.

Trevligt Sommarsolstånd!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)