Trevlig Vårdagjämning

Nu är våren här. Vårdagjämningen är vårens första dag, det är vårens födelse kan man också säga. Den här dagen råder en balans mellan ljus och mörker eftersom natt och dag är ungefär lika långa. Efter Vårdagjämningen (som astronomiskt sett inträffade tidigt i morse) blir dagarna längre (det har de visserligen blivit ända sedan Vintersolståndet men nu märks det mer).

Solen kommer att hälsa på oss mer (förhoppningsvis) och sprida sitt energirika ljus till livet på jorden. Det blir varmare, Moder Jord sträcker på sig och livet börjar ta fart igen. Djuren letar efter en partner för att para sig och få ungar. Det är en anledning till att Vårdagjämningen förknippas med bl a ägg, fjädrar och djurungar vilket vi kommer se mer av när påsken kommer, eftersom påsken är en högtid med hedniskt ursprung.

Idag är det vackert väder här i Skåne och det känns verkligen att våren är i luften. Så passa på och njut, det tänker jag göra. Vad du än hittar på, så ha en fin Vårdagjämningsdag!

Och till alla häxkollegor: Trevlig resa! ;-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)