Trevlig Höstdagjämning/Mabon

Välkommen höst! Träden börjar skifta färg, luften är svalare och ute regnar det. En riktigt höstig dag alltså. Här nedan följer en sammanfattning om Höstdagjämningen som häxhögtid för den som följer årshjulet (Mabon är det keltiska namnet på högtiden och det finns som du ser även andra benämningar).

Texten är ett citat ur min distanskurs Nybörjarhäxan – en distanskurs i häxkonst och magi. Vill du gå kursen eller veta mer så klicka på länken eller mejla mig.

Trevlig Höstdagjämning/Mabon!

 

Mabon (Höstdagjämning, Äppelfest, Andra Skörden)
Datum: 21-24 september
Mabon, höstdagjämningen, är den andra dagjämningen på året. Dag och natt är lika långa och ljus och mörker står i en stunds balans med varandra. Om det vid Vårdagjämning var så att vågskålen vägde över till ljusets fördel, så är detta början på hösten och mörkret växer. Häxan hälsar hösten välkommen och andas in den svala, höga luften medan hon samlar in vackra höstlöv att smycka sitt hem och altare med. Höstlöven är en symbol för det som är på väg att dö och hon funderar en stund på vad hon själv behöver släppa taget om. Hon skördar höstäpplen som hon skänker som gåvor vid sin höstritual och börjar förbereda sig för mörkret som som kommer att vara härskande vid nästa högtid, Samhain. Och så rullar årshjulet vidare…

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Nattskatta skriver:

    Det är helt underbart att vistas i naturen nu, så jaaa man andas vekligen in den härliga luften och samlar in en massa vackra ting från skogen♡♡♡ Tack för ett fint inlägg. kram :rose:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)