Tolkning av mina drömmar från i natt

Jag tycker alltid det är lika spännande när jag minns mina drömmar. Jag tycks ha lätt för att komma ihåg vad jag drömt och mina drömmar har ofta en tendens att vara ganska tydliga.

I morse vaknade jag och det kändes som jag inte gjort annat än drömt hela natten. Vilket förstås inte riktigt stämmer, för man drömmer ju bara under perioder om natten. Hur som helst, jag mindes drömmarna och låg ett tag och återupplevde dem i minnet. Gick igenom vad som fanns som en röd tråd, vad som verkade vara ett genomgående tema.

När jag gjorde detta så poppade insikter och förståelse upp om vad det handlade om, vad symboliken var och vad detta innebar för mig.
Drömmarna var på det stora hela ganska kaotiska, det var mycket som skedde. Grundsymbolerna i drömmarna var hus och kläder samt speglar.

blue_house_0_0 HUS står för mig själv och ibland också för min kropp. Varje rum i huset är sidor eller delar av mig själv eller min kropp som jag kan välja att se.
I ett av rummen fanns t ex en golvbräda som knarrade när man klev på den, detta tolkar jag som att det har att göra med min kropp som är lite ”knarrig” i vissa leder. :-)
Jag kan hitta mycket saker i de olika rummen och vissa rum kan behöva städas ut för där finns saker jag inte längre behöver ha kvar. De tar bara upp plats.

En garderob i en dröm, är en perfekt plats för där finns mycket som jag kanske gömmer undan för mig själv. Sånt jag inte vill se kanske, eller det jag vill se eller vill vara. Kanske det jag tror att jag ”borde” vara. Och då kommer vi osökt in på nästa symbol i drömmen, som var kläder.

blue_dress_0 KLÄDER symboliserar vår bild av oss själva, de kläder vi tar på oss i drömmen hör ihop med vilka roller vi tar på oss i det vakna livet. Den bild vi har av oss själva är den bild vi projicerar utåt, mot andra människor.

I min dröm så hade jag lite svårt att bestämma mig vilka kläder jag skulle ta på mig.
Jag var omgiven av vänliga människor som ville låna mig av sina kläder, men dessa passade mig inte. De kanske kändes sköna, men var för små och var inget som jag egentligen gillade.

Detta tolkar jag som att jag inte ska låta någon annan bestämma vem jag är eller hur jag ska vara. Jag ska välja mina kläder själv och detta leder till att jag mår bra. Att styras av andra eller andras åsikter, gör att jag mår dåligt.

mirror_0 SPEGEL tittade jag i under drömmarna och det hör förstås också ihop med hur vi ser oss själva. Och vad vi visar upp utåt. Jag var i drömmen inte riktigt nöjd med min spegelbild utifrån vad jag hade på mig, jag provade än det ena, än det andra. Kunde inte bestämma mig.

Återigen beror detta missnöje på att jag inte valt själv utan lät andra runt omkring mig välja åt mig.

 

 

essistavarESS I STAVAR
Jag bestämde mig för att dra ett tarotkort som skulle beskriva och knyta ihop drömmarna och vad jag behövde veta. Kortet jag fick upp var Ess i Stavar.

Min första känsla av kortet var: mycket energi som satts igång. Ja, mina drömmar var fulla av mycket energi, det kunde jag känna och det var säkert därför jag mindes dem så väl.
Ess i Stavar står för energi som är på väg att vakna upp, något som sätter igång. En kraft som man ska låta få utlopp, den handlar om inspiration, kreativitet och igångsättande.

Sätt inga gränser för dig själv, berättar Ess i Stavar. Och det var nog det jag försökte göra i mina drömmar, sätta gränser genom att ta på mig de ”rätta kläderna”.

Kanske bättre att vara naken? På ett metaforiskt sätt alltså, blir rätt kallt annars nu när vintern är här. ;-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)