Symbolspråk

pentagram_1Har du funderat på detta med symboler på sistone, eller någonsin? Har du tänkt på vad en symbol gör med dig när du möter den?

Vad är en symbol? En symbol är en beskrivning av något som ord inte kan omfatta på ett enkelt sätt. Ta t ex symbolen för kristendomen, som är korset.

Korset i sig symboliserar så mycket som vi med ord inte kan förmedla, det symboliserar en hel religion och är för den som är kristen en väldigt viktig symbol naturligtvis.

Ord har alltid sina begränsningar medan en symbol säger mer än tusen ord – och förmedlar en känsla till betraktaren. En symbol talar alltså till oss på ett inre plan.

caduceus_0Beroende på vilken slags symbol det är väcks också olika associationer och känslor till liv inom oss.
Vi kan känna rädsla, glädje, kärlek, avsky, andlig mening och andra känslor när vi möter en symbol.

Och jag tycker det är intressant att fundera över detta själv, vad en viss symbol väcker för känslor i just mig och vad det kan bero på.

Symbol kommer förresten av det grekiska ordet symbolon och betyder att göra helt, sätta samman, sammanföra. Symboler kallas ibland för broar mellan vårt medvetna och undermedvetna, samt mellan vårt logiska tänkande och vår intuition.

När man tolkar tarot så arbetar man bl a med det symbolspråk som finns i tarot, man är öppen för det språket (för symboler är språket som vårt undermedvetna talar och kommunicerar med vårt medvetna) och får intuitiv information genom bilderna.

Om du har en symbol som betyder mycket för dig, berätta gärna vilken det är och vad den står för för dig. :-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)