Symboler för magi och drömmar

En symbol är kortfattat en representation av något, något som är mycket större eller mer omfattande än vad som kan förklaras med några få ord. Symbolen kan i sig själv innehålla oändligt mycket information som direkt talar till människor, genom känslor och associationer.

pentagram_1En symbol talar till människors intuition, till människors inre. Vi omges hela tiden av symboler och när man börjar öppna upp sig för detta faktum, så kan man också lära sig symbolernas språk och använda sig av dem på olika sätt.

Att kunna läsa och skapa symboler är t ex bra att kunna när man gör magi, eller om man vill lära sig mer om drömmar och drömtolkning.

Ett för alla välbekant område där symboler gör sig påminda, är som sagt nattens drömmar. Vi säger ofta att vi drömmer så konstiga och obegripliga saker, som vi inte kan förstå när vi är vakna.

Detta är inte så underligt, eftersom vi försöker begripa våra drömmar utifrån logik. Det är inte möjligt eftersom drömmar ofta talar till oss i symboler.

Och symboler är inte ett språk som det logiska sinnet kan förstå, det är ett språk som talar till vår intuition och till våra känslor. Till det som inte har med logik och rationaliseringar att göra. Symboler brukar sägas vara som broar mellan det rationaliserande, linjära tänkandet och helhetstänkandet där allt hör samman på en djupare nivå. Mellan det yttre och det inre.

Människan är verkligen en symbolvarelse. Vi som art påverkas väldigt mycket av symbolspråk, av det som symboler förmedlar till oss. Vi påverkas egentligen mer än vi kanske tror eller är medvetna om…

apple_harvest_0Symboler är förresten inte bara skapade bilder, vi ser symboler överallt omkring oss. Som i ett äpple. Äpplet har under lång tid varit en viktig symbol som bl.a. stått för kunskap, evigt liv och god hälsa.

Det var tack vare Iduns äpplen i den nordiska mytologin, som gudarna kunde hålla sig evigt unga och starka. Och när du delar ett äpple med ett horisontellt snitt, så kommer du kunna hitta symbolen för evigt liv som bor inne i frukten. Pentagrammet. Prova så får du se. :-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)