Sprickan mellan världarna

Denna mörka tid på året är verkligen speciell, för mig i alla fall och jag känner mig alltid extra ”häxig” på hösten. Det finns en spricka eller öppning mellan världarna nu som växer för var dag medan vi närmar oss De Dödas Dag.*

Det är så det känns i alla fall och jag upplever det tydligare för varje år, kanske för att mina sinnen hela tiden utvecklas och blir starkare.

Andarna är närmare än vanligt nu och det är lättare att få kontakt med andevärlden eftersom deras närvaro är så stark. Upplevelserna är flera om man säger så, de gör sig nämligen påminda på olika sätt. Vår värld och deras värld blandas med varandra. Liv sida vid sida med död, de två sidorna av samma mynt.

Den som lever ett liv med en intuitiv förståelse för naturens väsen och inser att vi alla tillhör naturen (och inte tvärtom), kan förstå vad jag pratar om. Hur vi genom att betrakta vad som sker just nu i naturen, kan förstå oss själva och förstå hur liv kan leva sida vid sida med död.

Att vi liksom djuren (katter är t ex bra på att märka andenärvaro) kan känna våra döda intill oss, det är inget konstigt för mig.

Jag tar lärdom av naturens cykler och överför dem på mig själv och mitt liv eftersom det är sunt förnuft, inga konstigheter och just nu är det som om livet är mer fullt av liv än någonsin.

Det kan säkert låta konstigt för den som tittar ut och ser löven falla från träden.

Men vad jag menar är att de döda också är liv. Döden innebär att de inte har en fysisk kropp längre. Men de är inte döda i bemärkelsen att de inte längre existerar, eftersom den fysiska döden inte är slutet på livet utan en förändring till ett annat liv. Livet fortsätter. Energi kan inte förstöras eller dö, bara omvandlas till en annan form. Så ser naturen ut.

Nu är därför en tid då jag lite extra mycket befinner mig i två världar samtidigt, eftersom de dödas värld och vår värld överlappar varandra. Och jag trivs med denna mörka årstid, då jag tillåts dra mig tillbaka lite grann, tända ljus, lyssna på vad andarna har att säga mig och hedra min gudinna.

(*De Dödas Dag är vad jag kallar tidpunkten då jag och många med mig, hedrar förfäder och anmödrar. Benämns vid olika namn beroende på tro, tradition och kultur, t ex Day of The Dead, Allhelgona, Samhain, All Hallow’s Eve/Halloween etc.)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)