Sommarsolstånd och Fullmåne

I morgon är det Sommarsolstånd, då vi tackar för Naturens överflöd och firar Sommaren och Livet.

Krafterna ligger på topp under Sommarsolståndet och i år blir det en extra skjuts på energierna, eftersom det dessutom är Fullmåne! Det händer inte varje år minsann, jag läste att det var 70 år sen sist, så nog är det en speciell tid just nu…

Vi har alltså en särskild tid nu, där vi dels firar att Solen står som högst på himlen under sin färd genom årshjulet, dels att Månen också är ”på topp” rent energimässigt.

Månen har som bekant inget eget ljus utan reflekterar det ljus som kommer från Solen. När det är Fullmåne står Sol och Måne mitt emot varandra på himlen och därför ser vi hela månen upplyst (”fullmåne”).

Att Månen inte har ett eget ljus utan reflekterar Solen gör att hon är som en spegel. Månspegeln lindrar det intensiva ljuset från Solen och Fullmånen har därför ett lugnande, mildrande sken/energi som fungerar bra för healing. Eller för kärleksmagi, vilket ju också passar bra ihop med denna Midsommartid. ;-)

Glad Fullmåne och Sommarsolstånd 2016!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)