Sagan om Vinden och Solen

Jag gillar verkligen sagor och visdomsberättelser, fabler och liknande. Det går att lära sig saker om sig själv genom att läsa folksagor och fabler, de är ofta fulla av metaforer och symboler som talar till vårt inre.

Jag tror på att det finns en god anledning till att människan är så förtjust i berättelser och berättande. Sagor och berättande talar direkt till något i oss, till ett behov vi alltid haft och har än idag. Vi behöver få tillfredsställa det behovet.

Ibland säger en bild mer än tusen ord, men även en saga kan förmedla något mer. En lärdom kanske, som i den här gamla folksagan. Du känner kanske igen den?

The_North_Wind_and_the_Sun_-_Wind_0Vinden och Solen diskuterade vem av dem som var starkast. Plötsligt fick de syn på en vandrare som kom längs med vägen, och Solen sa:

”Jag ser en lösning på vår dispyt. Den av oss som kan få vandraren att ta av sig sin rock ska betraktas som den starkare. Du börjar.”

Så Solen drog sig tillbaka bakom ett moln, och Vinden började blåsa så kraftigt han kunde över vandraren.

Men ju kraftigare han blåste desto mer svepte vandraren sin kappa om sig, tills dess att Vinden var tvungen att ge upp i hopplöshet.

Då kom Solen fram och lyste i all sin prakt över vandraren, som snart tyckte det att det var för varmt för att gå med sin rock på.

Vänlighet påverkar mer än stränghet.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)