Runan Gifu för balans i livet

Gifu heter en av runorna i den nordiska runraden. Den känns speciell för mig och jag ser den ofta omkring mig, kanske i ett par grenar på en björk som tillsammans formar runan eller i barken på en ek. När man väl öppnar ögonen och vidgar medvetandet, så kan man se runor överallt. :-)

Gifu kallas ibland för gåvorunan och ristas X vilket symboliserar balansen och harmonin som Alltet ständigt eftersträvar. Två streck som möts i en punkt i mitten, en punkt som visar hur allt hör samman och är i grunden ett.

runes2Gåvorunan Gifu påminner om att livet handlar både om att kunna ge och ta emot. Inte bara det ena eller andra, utan båda, som tillsammans skapar harmonin.

Det är en påminnelse som är högst aktuell idag med tanke på den förstörelse och skövlande av naturen som människan ägnat sig åt under alltför lång tid och som vi nu får smaka effekterna av…

Vi kan inte bara ta utan att ge något tillbaka, men inte heller ge utan att få, som enskilda människor eller som människosläkte i stort.
Oavsett om det handlar om större eller mindre saker i livet, som hur vi behandlar jorden vi lever på, eller andra människor i vår vardag.

När vi tar emot något, ska vi därför också ge något tillbaka för att balansen ska råda. Då lever vi i harmoni, detta visar Gifu. Harmonin som också för oss närmare oss själva i våra hjärtan.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)