Rosmarin stimulerar och värmer

Jag tycker om att använda mig av naturens olika örter och växter för välbefinnande eller när jag gör magi. Naturen är en källa till stor kunskap och kraft, som vi kan ta del av på ett respektfullt och ansvarsfullt sätt i vår vardag.

Jag använder gärna en ört eller växtdel i form av eterisk olja, det är ett enkelt och lättillgängligt sätt särskilt om man inte har så stor möjlighet att odla själv. Den eteriska oljan görs av örtens eller växtens olika delar, det kan vara roten, veden, skalet, blommorna eller bladen, och utvinns vanligast genom destillation.

I mitt lilla magiska husapotek står olika oljor, en av dessa är Rosmarin. Eller Rosmarinus officinalis som den heter på latin. Rosmarin är en av mina favoriter och om jag känner att jag behöver lite mental klarhet eller på annat sätt vill pigga upp mig själv, så är Rosmarin det självklara valet.

rosemaryRosmarin är en stimulerande och uppiggande ört som är bra vid mental ansträngning och för minnet.

Jag brukar droppa några droppar av oljan i en aromalampa med vatten i och låta doften sprida sig i rummet. Eller så tar jag flaskan och sniffar lite på den i förbifarten.

Man kan också droppa lite av oljan i en sprayflaska med vatten och spraya ut i rummet för att friska upp luften.

Rosmarin kan även användas när man har ont i muskler eller leder, eftersom den stimulerar blodflödet genom muskeln/leden.

När det gör ont eller man känner sig stel i en kroppsdel så kan det bero på att blodet och chi-kraften inte cirkulerar som det ska, vilket bidrar till upplevelsen av smärta eller stelhet. Det går då att ta ett bad med rosmarin, eller massera in oljan (utblandad i basolja) där den behövs.

Har man problem med matsmältningen och känner sig förstoppad, så kan man pröva att massera in mag-tarmområdet med rosmarin utblandat i någon basolja (t ex olivolja, jojobaolja eller rapsolja). Massera medsols för att stimulera tarmrörelserna.

Ska du använda en eterisk olja på kroppen, så blanda först alltid ut den i en basolja. Använd aldrig en eterisk olja direkt på huden!

Kom också ihåg att en eterisk olja är kraftigt koncentrerad så du behöver inte ta mycket, börja med ett par droppar. Bättre för lite än för mycket, kraften är större än du kanske tror. Skulle du känna att det ändå blev för få droppar, så kan du ju öka doseringen med någon droppe till, tills du blir nöjd.

Brukar du själv använda rosmarin till något? Berätta gärna, och vad du tycker om denna vackra växt.

(Häxans tips ska naturligtvis inte ersätta nödvändig vård, uppsök alltid läkare vid behov. Ta ansvar för dig själv.)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)