Rädslor när det kommer till magi

Genom åren har jag lagt märke till att det finns många rädslor när det kommer till magi och att använda sig av magi.Detta kan vara människor som själva inte har kunskap eller erfarenhet av magiskt bruk (okunskap leder ofta till rädsla), men faktiskt också självutnämda häxor eller andra magiker. Att någon som kallar sig häxa samtidigt är rädd för att använda sina förmågor, kan ju verka konstigt. Ofta är denna rädsla diffus och har ingen egentlig förankring i verkligheten, utan handlar då om en slags allmän rädsla för ”det okända”.

Ibland kan rädslan röra sig om om att man tror att magi är synonymt med ondska, som kommer av att man antingen tittat för mycket på Hollywood-filmer eller lyssnat på kyrkans propaganda. Har man kollat för mycket på filmer och tror att riktig magi sker som i filmerna (*simsalabim, poff!*), då är man också fel ute. Magi följer naturlagarna, d.v.s. naturen själv (det är därför häxor arbetar med naturen, inte emot).

Psykologisk rädsla och energiparasit

cutehallow27Är det något som ställer till det för människor, häxor eller ej, så är det rädsla. Rädsla är inte ens vän och nu pratar jag inte om vår biologiska överlevnadsinstinkt som räddar oss från reella faror, utan om den psykologiska rädslan som gör att vi bygger upp illusioner som sedan känns verkliga men inte är det.

Psykologisk rädsla är en energi, som allt annat och den är inte bra för oss. Den måste vi ifrågasätta och ta reda på var den kommer ifrån och om det som ”den” berättar för oss är sant.

Vi går omkring med så många outtalade rädslor och förutfattade meningar utan att syna dem i sömmarna. Det vi inte synar i sömmarna utan tillåter fritt utrymme i våra tankar, känslor och kroppar märks även andligt. Allting hänger samman, det vi känner påverkar våra liv och vi kan över tid t.o.m manifestera olika paranormala fenomen utanför oss själva, genom vår egen rädsla. Vi kan vara rädda för många olika saker, men i grund och botten är rädsla en typ av energi som kan sprida sig och ha olika ansikten. Nu skulle ju detta inlägg handla om rädsla för just magi och magiskt användande så därför återgår jag till det.

Vi är andliga, gudomliga varelser. Vi lever i flera dimensioner samtidigt men många upplever bara den fysiska, tredimensionella världen vi kallar ”verkligheten”. Om man tror att ens liv består är kroppen, sina minnen/historia och det man har omkring sig som går att se och ta på, ja då är det lätt hänt att rädslan kommer krypande för det som inte passar in i bilden man har av verkligheten.

Men det är bara det att det är vi som har blivit lärda att världen ser ut på ett visst sätt och att vi måste hålla fast i det fysiska med näbbar och klor. Så länge vi inte inser att vi är andliga, gudomliga varelser med kraft och att allt är energi så kommer inte rädslan släppa taget om oss.

Vi tänker kanske inte alltid på det, men ett barn behöver inte lära sig vad kärlek är, men däremot rädsla. Varför? För att kärlek är vad vi är (det kommer naturligt) rädsla är inlärt. Vi lär oss att vara rädda för det ena och andra, med andra ord. Det positiva är att vi alltid kan lära om, lära nytt, lära rätt.

Här är en hemlighet; rädslan som energi behöver något att sätta sig fast i för att kunna få fäste i oss. Något som gör att energin kan få näring och växa. Rädsla som energi har inget eget liv, nämligen. Rädsla kan inte överleva utan oss, för den är en parasit.

Det är därför den behöver att vi tror på vad den säger, så att den likt en parasit kan sätta sig fast i vårt energifält och suga energi från oss. För det är vad rädsla gör, den äter upp oss, energimässigt. Och vi hamnar i en ond cirkel, där rädsla föder mer rädsla etc.

Makt och kontroll genom att sprida rädsla – och vad magi är

När det kommer till magi/använda magi så kommer rädslan till stor del från vad vi fått lära oss av maktinstitutioner som t ex kyrkan. Detta kan vara bra att komma ihåg. Maktinstitutioner vill, som ordet antyder, ha makten. Makten över andra människor alltså, de vill ha kontrollen. Och hur kontrollerar man bäst människor? Genom att ingjuta rädsla i dem förstås. Om människor tillåts att tro att den Kraft som bor inom oss och som är en Källa för att skapa förändring i enlighet med vilja (=magi) så skulle ju de som vill ha makten förlora den, eller hur? För hur går det att kontrollera någon som vet vem den är, som känner till sitt ursprung och sin källa till inre kraft?

Därför blev det viktigt för kyrkan att göra människor rädda för att använda Kraften. Dels blev människor itutade att de själva var separerade från Kraften och att det var till kyrkan som de behövde gå för att få kontakt med Gud/Kraften.

Dels blev de också itutade att alla som inte gick genom kyrkan och använde Kraften utanför kyrkans ramar, hängav sig åt något som var inte bara farligt, utan också syndigt och fel och att de skulle brinna i helvetet.

Inte så konstigt kanske att många är rädda för magi, för att använda magi, och rädda för dem som använder magi. Det märkliga i kråksången är också att även de som säger sig inte ”tro” på magi, har ett visst mått av underliggande rädsla för magi eller de som utför magi. Återigen är detta rädsla för att man själv inte har kraft (eller att någon annan är ”starkare”, brist på tro på sig själv och sin egen förmåga.

Men newsflash! Magi är i sig inte något automatiskt ont eller fel (magi är ren kraft, det är intentionen/syftet med magin, som sen ”färgar” magin). Magi är inte något som man helst ska undvika till varje pris. För varför skulle det vara det, varför skulle det vara fel att vilja förbättra sitt liv eller hjälpa någon annan med detsamma?

Magi är att använda den inneboende kraften och arbeta tillsammans med energier i olika dimensioner av verkligheten, för att skapa en önskad förändring. Det finns ingen anledning att vara rädd, det bara tar kraft medan magi ger kraft. Min tidigare mentor i häxkonst brukade säga; ”möt allt med respekt men utan rädsla” och det tycker jag låter som en bra avslutning på den här artikeln.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)