Öva upp mörkerseendet och närma dig mystiken

Att lära sig se i mörker är något en häxa har nytta av att kunna. Jag skulle till och med vilja påstå att det är en förutsättning för att kunna leva och verka som häxa.

När jag talar om att se i mörker så menar jag inte bara att öva upp sitt mörkerseende, utan även att kunna se det som är för blotta ögat dolt. Här kommer mystiken in i häxkonsten, det ockulta, det dolda, det gömda, symbolismen. Hemligheterna.

Allting hänger samman och det innebär att när jag övar upp mitt fysiska mörkerseende genom att vandra i skogen en sen kväll utan något som lyser upp min väg, så övar jag samtidigt upp alla mina inre sinnen och förmågor. Det är genom att öva upp dessa andliga muskler, som du närmar dig mystiken och hemligheterna om livet och världen. Mystiken och hemligheterna kan du aldrig läsa dig till, det är något du måste erfara och uppleva själv för att förstå.

Eftersom synen är begränsad när jag befinner mig i en mörk skog då inte ens månen är framme, så måste jag förlita mig på mina andra sinnen. Jag lyssnar, jag anar intuitivt och känner instinktivt och jag upplever hur mitt medvetande vidgas till att omfamna hela skogen.

För den som är rädd för mörkret skrämmer bara tanken på att vistas i en skog under sena timmen. Detta är helt förståeligt, det är många som är rädda för mörkret i vår moderna värld där allt ska vara upplyst och det vi inte vill kännas vid förpassas till skuggorna.

Det är då lätt att fantasin drar iväg och man inbillar sig det ena och andra. Därför är det bra att ta detta i steg som man känner sig bekväm med. Att lära sig se i mörker innebär nämligen också att du tar itu med dina rädslor.

Var klok. Berätta för någon vart du ska och när du tänker komma tillbaka. Ha med en ficklampa och ta kanske med dig en vän, tvåbent eller fyrfota. Gå dit när fullmånen är framme, så det inte är alldeles kolsvart. Fullmånens sken är ett både helande och naturligt ljus för alla varelser.

Hälsa på skogen när du kommer dit, berätta vem du är och varför du är där. Känns det som att du inte är välkommen just då, vänd och pröva en annan kväll eller besök en annan skog.

Visa tillbördig hänsyn; det finns skogsväsen som kanske inte vill bli störda nattetid. Låt dina inre och yttre sinnen vägleda dig och be rådarna på platsen om god färd.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)