Om att våga vara den man är

Det är inte alltid lätt att känna sig annorlunda och jag tror att alla har haft den känslan någon gång i sitt liv. Alla är vi speciella, unika som människor. Det finns ju ingen annan som just jag och ingen annan som just du. Livet leker och lever genom mig på ett sätt som är unikt för just mig. Det är precis som det ska vara.

Denna fantastiska mångfald som borde väcka livslust och glädje och locka fram friheten och skaparglädjen i människor, får ibland en helt annan effekt. Den gör att en del blir rädda för (eller arga på) det de inte känner till, eller på den som inte ser ut, är och tänker precis som de.
Dessa människor är ofta särskilt förtjusta i siffror, papper, raka linjer och rutor och att kunna väga och mäta saker som de sedan gör diagram och studier av. Jag tycker det låter som ett väldigt tråkigt liv att inte våga gå utanför det där, om så bara lite grann, men det är ju jag det. ;-)

När jag upptäckte att jag var häxa föll en massa saker på plats. Samtidigt föll en del saker bort. Att leva som sig själv, vara den jag är, ses inte alltid på med förståelse eller ens respekt. Det går nämligen inte att sätta mig i ett fack, stämpla mig i pannan och begripa sig på vem jag är utifrån ett fyrkantigt, förutbestämt tänkande.

Jag är inte det där, jag får inte plats i någon kartong för jag tänker och är utanför den. Jag är mycket mer än jag ser ut att vara. Låt aldrig skenet bedra.

Varför skriver jag då detta? Jo, för att jag behövde få säga det för min egen skull, men också för att det kanske kan hjälpa någon annan att läsa mina ord. Det kan vara skönt nämligen att få veta att man inte är ensam, särskilt om man har upplevelser som inte precis lärs ut i skolan eller förklaras med psykologiska termer.

Så. Låt aldrig någon ta ifrån dig din unika upplevelse av livet, lyssna inte på dem som vill förminska, förlöjliga eller kontrollera dig. Det är de inte värda.

Var dig själv. Det är DU värd.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)