Ödet och trådar i väven

När jag säger att jag ser in i det fördolda med hjälp av tarotkort eller andra redskap och metoder, så är det detsamma som att jag ser ”vad som ligger i väven”. Det dolda innebär att det är något som vi inte känner till, det är för oss okänt eller ockult som det också heter (ockult betyder dolt, gömt, hemligt).

Ofta är det också så att klienter får aha-upplevelser under eller efter en vägledning med mig, eftersom jag lyckats peka på något som de egentligen visste inombords. Kanske var det inte medvetet, eller så blev det en bekräftelse på något som de redan anat.

En människas liv är som en väv. Någon sa en gång att verkligheten är den duk som andevärlden målar på. Detta stämmer med min syn på att allt som sker i vår värld är sammanvävt med andevärlden, och att vi genom kontakten med andevärlden kan påverka vår egen värld.

Det är livsomständigheterna som de flesta är intresserade av att veta mer om och därför kommer de till mig. Jag lägger ut korten (eftersom jag oftast använder tarot) för att se i väven vad som pågår och utifrån vad jag ser och kan tolka, ge svar på klientens funderingar. En del människor är intresserade av att veta ”hur det ska gå” med det ena eller andra, de söker bekräftelse eller tröst inför framtiden de oroar sig över. Andra är mer pro-aktiva och vill veta vad de själva kan göra för att förändra en situation.

Är allt förutbestämt?

Och då kommer vi till nästa fråga som gäckat människor i alla tider: finns det ett öde på så sätt att det som händer redan är förutbestämt? Eller är det så att vi skapar våra egna liv helt och hållet i precis alla skeden?

Min upplevelse är att livet är som en paradox. Det finns nämligen både ödestrådar i väven som tycks svåra eller omöjliga att ändra, liksom det finns trådar som lättare går att påverka och förändra. En grundförutsättning för magi/häxkonst/trolldom är ju att det går att påverka, för varför skulle man annars göra magiskt arbete?

Jag rådfrågar dock alltid korten innan magi, jag behöver nämligen se vilka trådar som löper genom väven för den aktuella situationen innan jag kan fatta ett beslut.

Ödestrådar i väven

Ödestrådar löper starkare genom väven än andra trådar och dessa kan ha att göra med sådant som familjekarma eller nedärvda beteenden t ex som ligger i ens släktarv (för vi kommer ju alla någonstans ifrån). Det är andlig insikt och medvetenhet som kan hjälpa till att lösgöra dessa trådars makt, om det är något man vill bli fri ifrån. Men det är inte för alla att gå den vägen. Vi har alla våra egna vägar att vandra och det ser olika ut för var och en av oss.

Ödestråden kan liknas vid en bärande vägg i ett hus, den river man inte ner hur som helst. De trådar som inte är ödestrådar är möjliga att påverka på olika sätt, för de är mer lika de andra väggarna i huset. Eller om vi ska tala i termer av en väv, så är det möjligt att nysta upp dessa trådar och väva in nya för att skapa ett nytt mönster med nya möjligheter och omständigheter.

Att dra ett kort för din dag i väven

Om man vill så kan man dra ett kort för sin dag, för att se vad som ligger i väven. Här är några tips på frågor att ställa korten.

”Vad ligger i väven för mig idag?”, kan vara en bra fråga att ställa.
Följdfrågor på det som kommer upp kan vara (om det är något man skulle vilja ändra på):
”Vad kan jag själv göra för att ändra utkomsten av den här dagen?”, alternativt:
”Vad behöver jag göra för att leva i harmoni med mig själv och världen idag?”

Är du nyfiken på vad som ligger i väven för dig, funderar du över något särskilt i livet? Då är du välkommen att höra av dig för en tarotläggning. Kontakta mig på info@kattenochkvasten.se. Välkommen!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)