Mörkmånen och frigörande av blockerade känslor

Mörkmåne är en tid då man kan känna sig mindre social och kanske som att det finns en vilja att dra täcket över huvudet och slippa möta andra människor. Man vill dra sig in i sitt skal en stund och ta hand om sig själv helt enkelt. Detta kan vara lättare sagt än gjort i vårt samhälle eftersom månens påverkan på oss inte erkänns, uppmärksammas eller uppskattas (det ska vara ”business as usual” oavsett vilken fas man befinner sig i). Jag vill säga att det inte är något fel på dig om du upplever att du vill dra dig undan och vara för dig själv vid mörkmåne, kanske känner du dig dessutom mer ”djup och seriös” och blir lätt less på ”ytlighet och glättighet”. Det är helt naturligt. Är det dessutom så att din mens sammanfaller med mörkmåne så kan behovet bli ännu tydligare. Återigen, det är helt normalt.

Känslomässiga blockeringar och mörkmånens rening

Vi går alla omkring med större eller mindre känslomässiga blockeringar, som byggs upp när vi inte erkänner och accepterar alla våra olika känslor. När vi inte accepterar oss själva som vi är och tillåter oss att känna det vi gör utan att döma oss själva för det, så leder det till att vi börjar projicera känslorna på andra.

Detta är en psykologisk process och inget som man behöver döma sig själv eller andra för, eftersom det kommer från tidigare mönster och sker omedvetet. Medvetenhet om dessa mönster i sig själv är nyckeln till förändring.

För den som följer och arbetar med månens faser och energier, och eftersom månen är kopplad till våra känslor, så är mörkmånen en ypperlig tid för frigörande av blockerade känslor. Det är en slags rening som sker och efter att ha gjort reningen inser man att de frigjorda känslorna (som inte är annat än energi) ger ny kraft och styrka. Man känner sig hel och har inte någon lust att döma varken sig själv eller någon annan. Det ”svart-vita” tänkandet försvinner också, vilket är bra eftersom svart-vitt tänkande inte har någon grund i verkligheten och bara leder till onödigt lidande.

De känslor som kan behöva frigöras under mörkmåne är ofta så kallat ”negativa” känslor, men de kallas negativa bara när vi inte accepterar oss själva fullt ut. I grunden handlar det om att acceptera sig själv med hull och hår, både det man gillar (vilket ju är lätt) och det man inte gillar (vilket är svårare men fullt möjligt).

Mörkmånen visar oss att vi duger som vi är

Mörkmånen visar oss att livet inte behöver vara idel leenden och klackarna i taget, men att det inte heller måste innebära svårmod och lidande så länge vi accepterar vad vi känner (och inte försöker anpassa oss till vad vi tror att vi ”ska” känna). Vi människor är ju så mycket och har ett så rikt inre liv att det är en gåva att omfamna sig själv på djupet!

Ja, mörkmånen går verkligen på djupet och visar oss att vi inte måste bära våra masker för att ”duga”, utan att det finns en tid då masken läggs åt sidan och vi möter oss själva som vi är. Att verkligen möta sig själv på djupet i det dolda är transformerande och helande.

Så, mörkmånen är en tid att vara uppmärksam på sig själv. Finns det något jag behöver acceptera i mig själv? Hur känns det i kroppen, var sitter känslorna? Vad känner jag, verkligen? Kan jag acceptera det jag känner och förstå att det inte är ”fel” att känna som jag gör?

Ett tips. Om du märker att du har en massa ”negativa” känslor som du har svårt att sätta ord på, kan det vara dags att möta och rannsaka dig själv. Likaså om du märker att du projicerar dina känslor på någon annan, eller på yttre omständigheter.

Mörkmånen säger; vänd dig inåt och se med ditt inre ljus vad som finns i det dolda inom dig. Möt dig själv med kärlek, ärlighet och acceptans.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Nattskatta skriver:

    Tack! Nu fick man mer förståelse och kunskap…..intressant!
    Då är man kanske inte ensam ändå om att känna och må som man gör.
    Blessed be♥

  2. Kate Wilhelmsson skriver:

    Tack det är så enkelt att ta tiil sej det du skriver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)