Morgonens ritual är din grund att stå på

Har du funderat över hur du börjar din dag? Har du en morgonritual som sätter dig i kontakt med dig själv och med omgivningen? Som får dig att känna dig grundad, centrerad, närvarande och redo för dagen?

Eller brukar du tillbringa morgonen med att kvickt hoppa in i duschen, kasta i dig frukosten, ögna genom dagens nyheter, borsta tänderna och sen skynda ut genom dörren för att hinna med tåget eller bussen? Om du alltid börjar dagarna på detta vis, hur mår du då?

Normalt sett gör den så kallade moderna människan inte vad hans eller hennes inre vägledning talar om, eller lyssnar på vad kroppen behöver i stunden. Vi har alla våra morgonritualer, men de kanske inte är de rätta ritualerna för vårt eget välbefinnande.

windinherhairHos många folk som lever i samklang med naturen så börjar dagen med en andlig ritual.

Denna ritual kan bestå av att jorda sig, hälsa solen, elementen och världen omkring och be om en god dag.

Görs detta regelbundet så blir man förstås mer medveten om sin koppling till jorden och sin plats i universum.

En morgonritual kan bestå av sång, av dans, bön, av stretching och morgongymnastik, yoga eller tai chi. Eller vadhelst man känner stämmer överens med sin egen väg i livet.

Ens andliga morgonritual behöver inte vara lång, avancerad eller ta tid, om man tycker att man har ont om tid. Huvudsaken är att man gör den och på ett närvarande vis. Att man grundar och centrerar sig själv, så att man kan glädjas och njuta av dagen som kommit återigen.

Hur ser din morgonritual ut? Berätta gärna.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)