Min väg som häxa

Idag är det en speciell dag, på många sätt. Det är Vårdagjämning 2015, men det är också mörkmåne och solförmörkelse.

Kraftfulla energier i omlopp på denna vårens första dag, som handlar om balans mellan mörker och ljus, om det nya som kommer (våren) och som är en tid då slöjan mellan världarna är tunn.

Men det finns ytterligare en anledning till att dagen känns speciell för mig personligen. Det är nämligen 10 år sedan idag som jag gjorde min dedikeringsritual som häxa.

Ett helt decennium har gått sedan jag gjorde den ritual som befäste min väg och mycket har hänt sen dess!

Jag valde att göra den på just Vårdagjämningen eftersom det som sagt är en dag för något nytt, för att sätta de frön som man vill ska växa (symboliskt, andligt såväl som fysiskt).

Jag läser i min häxdagbok vad jag gjorde för tio år sedan. Och jag märker en sak; att jag är väldigt stolt över den jag var då, över mitt sätt att så genuint beträda häxkonstens vindlande stigar med ett rent hjärta och klar intention. Och jag kan se tillbaka på de tio åren som har passerat sedan ritualen och inse hur mycket jag inte visste då, men att jag ändå visste mer än jag givit mig själv uppskattning för. Framför allt kan jag se hur viktig intentionen är och att min intention och vilja var stark och så är det ju när något känns rätt.

Tio år som häxa, då hinner det hända en hel del, därför att vara hängiven sitt sanna jag kommer inte utan djupa, tranformerande förändringar och kunskap många gånger given den hårda vägen.

Att leva ett liv som häxa är inte för vem som helst, det kräver att man vill och vågar möta sina illusioner och rädslor för att kunna lära sig och kunna växa. Men det är värt det.

Och som det brukas sägas; man lär sig så länge man lever för är det något som är sant när det kommer till att vara häxa, så är det att man aldrig någonsin blir fullärd.

Men det är lika sant att man för den skull inte ska bortse från den kunskap man faktiskt har förvärvat, utan det är något att vara stolt över, eftersom kunskapen inte kommit till en varken gratis eller utan arbete.

Det är en väg utan slut, och det är vägen det handlar om. Häxkonsten är en levande, magiskt vibrerande tradition som finns i varje vrå av ens liv och väsen, vardag som helg.

Jag vill önska alla en riktigt fin Vårdagjämning! Häx Väx! ;-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)