Magiska möten

Livet är magiskt och består av magiska möten. Ett sådant möte fick jag den stora äran att vara med om igår när jag befann mig i skogen. Det är skymningstid och jag dras till skogen, till de snötäckta markerna, de vajande träden och bäckens klara porlande när vattnet trotsade isens annars så hårda grepp.

Jag känner min egen närvaro i Gudinnans famn lika tydligt som mina hjärtslag och min andning. Var jag än ser, är hon i alla sina skepnader. I kanten på bäcken finns hennes ansikte vackert skapat av isen och jag känner en oerhörd glädje över att få finnas till. Gränserna suddas ut och jag är ett med allt.

Jag beger mig lite längre in i skogen, längs med en stig går jag och stannar till vid en liten öppning alldeles framför ett högt träd. Framför mig är en backe och jag funderar om jag ska ta mig upp där, men inser att det nog inte är en bra idé för närvarande. Jag är stilla. Skogen är stilla och lyssnar. Så börjar jag sjunga för Skogen, för Gudinnan, för Livet. Jag känner det magiska och kraftfulla i ljuden som kommer genom mig och njuter till fullo av ceremonin.

Så tystnar jag. Skogen andas, lyssnar, ser mig. Hela mitt väsen vibrerar av liv och kraft. Jag står med fötterna djupt rotade i jorden, stadig som en tall.

Då får jag en gåva, ett magiskt möte uppstår framför mina ögon. Jag ser hur en räv kommer gåendes emot mig. Den kommer travandes och jag märker att den inte ser mig.

Den varken ser, hör eller känner doften av mig eftersom jag är likt ett träd en del av skogen. Jag kan ändå inte låta bli att förvånas över att den inte upptäcker mig där jag står, så nära och mitt framför ögonen på den.

Fascinerat och med ett ödmjukt hjärta står jag helt stilla och betraktar den där den vandrar närmare mig. Jag undrar om den ska komma ända fram och när den ska upptäcka mig. Jag har vid tidigare tillfällen varit med om att en igelkott betedde sig på liknande sätt, när den gick alldeles förbi mig där jag stod utan att skrämmas av min närvaro. Men en räv? Jag hade aldrig ens mött en räv öga mot öga tidigare. Jag slås av hur vacker den är.

Jag står kvar och känner storheten i ögonblicket. Hela mitt väsen vibrerar i samklang med det som sker och med min omgivning. Jag följer räven med blicken medan den närmar sig mig där jag befinner mig i dess väg. När räven är endast en handfull meter ifrån mig får den plötsligt syn på mig.

Den tvärvänder och springer i väg uppåt backen. Jag talar till den i mitt inre. Säger att jag inte är ute efter att skada den. Jag är din vän och syster, säger jag upprepade gånger. Den håller sig kvar på backkrönet och jag märker att den lyssnar. Efter en stund är den borta. Det magiska mötet är över, för denna gång.

Tack räv för att du kom och gav mig en så fantastiskt fin gåva.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Nattskatta skriver:

    ❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)