Lyssna till regnet – elementet vatten

På den vackra bilden till vänster står texten: ”Witches go to nature to be soothed and healed and have their senses restored.” Det är så sant. Bilden tjänar som en påminnelse om vikten av häxans kontakt med naturen, den ligger också till grund för detta inlägg som har med det att göra.

Jag ser livet lite som en upptäcktsfärd och förundras ibland över hur till synes små och betydelselösa saker kan leda en tillbaka till självet, eller till vad jag kallar ens sanna natur. Den sanna naturen för mig innebär att vara häxa och jag upptäcker hela tiden mer om vad det innebär för mig. Ibland stöter jag på nya upptäckter, ibland är det viktiga påminnelser om att vara och hedra den jag faktiskt är.

Här regnar det idag, till exempel. Och då menar jag regnar, oavbrutet. Jag lade märke till att jag nästan som per atuomatik, utan att tänka eller känna efter, klagade över regnet. Som att det hör till att klaga när det regnar (lägg märke till hur ofta du själv, eller någon annan, klagar när det regnar). Jag hade tillfälligt ”glömt bort” att jag faktiskt gillar alla sorts väder, även regn! Det är naturens krafter vi talar om här, och att vara i kontakt med dessa är en del av att vara häxa.

När jag påmindes om detta vaknade häxan inom mig till liv igen och jag återfick kontakten med naturen, med mig själv. Plötsligt kunde jag lyssna på ljudet av regnet istället för att vara upptagen med att lyssna på mina negativa tankar om regnet.

Detta ledde till att nå djupare och verkligen lyssna till regnet självt och insikten om hur det kan lugna ens känslor (regnet är ju elementet vatten) och skapa en inre frid, så länge man accepterar att det faktiskt regnar (för det gör det ju!).

Detta funkar bara om man neutralt betraktar regnet utan att döma det genom att tänka ”det borde inte regna”, ”jag hatar när det regnar”, ”varför regnar det, usch”, etc. Och om dessa eller liknande tankar kommer, så döm inte dig själv för det. Bara lägg märke till dem och fortsätt lyssna på regnet som det är, med en neutral attityd, och se vad som händer.

Ha en fortsatt fin Frejas Dag! Nu ska jag ut i regnet. ;-)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Nattskatta skriver:

    Kom på mig själv att stå i fönstret på jobbet och fastna med ögonen i en vattenpöl då det regna utanför, jag såg hur dropparna dansa i pölen och längtade så starkt att hoppa och dansa i regnet. Blev plötsligt avbruten av en arbetskamrat…. suck! det var tid att återgå till arbetsuppgifterna ;-) Tack för din fina text :rose:

    • Åsa skriver:

      Tack själv för din kommentar Nattskatta! Jag kan förstå din längtan efter att dansa i regnet, och så måste man jobba – är det inte typiskt, haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)