Lavendel om du har bränt dig

Om du har råkat bränna dig på något, som jag gjorde häromsistens då det skvätte upp häftigt kokande pastavatten på min ena hand (inte skönt), så kan du testa lavendel.

lavender_fieldLavendel är en fantastisk växt som är suverän att ha hemma i sitt husapotek och som är bra för mycket.

Jag brukar se till att det alltid finns en liten flaska med eterisk lavendel-olja här hemma, nära till hands.

Ta först lite grann basolja (kan vara
t ex olivolja, rapsolja eller solrosolja eller någon annan sort som du säkert har i köksskåpet) och droppa några få droppar eterisk olja av lavendel i den.

Ta inte för mycket bara, eterisk olja är en oerhört stark koncentration av växtens/örtens essens! Sedan baddar/smörjer du in området med blandningen. Låt sen vara. Det kan svida lite alldeles till en början, men ganska snart brukar det lindra och huden läker normalt sett fint.

Kom alltid ihåg att som regel aldrig använda någon eterisk olja direkt på huden. Blanda först ut den i någon basolja innan du provar den på dig själv.

Visste du förresten att upptakten till aromaterapin (användandet av eteriska oljor för fysiskt, känslomässigt och psykiskt välbefinnande och hälsa) lär ha varit när en fransk kemist som gjorde parfymer brände sig?

Han stack då kvickt och utan att tänka efter, ner handen i närmsta behållare med eterisk olja. Han märkte att smärtan försvann nästan med en gång och att huden läkte förvånansvärt bra. Den eteriska oljan i behållaren var lavendel.

(Häxans tips ska naturligtvis inte ersätta nödvändig läkarvård. Uppsök alltid läkare vid allvarliga skador. Ta ansvar för dig själv.)

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)