Intuition och aningar

Jag är väldigt intuitiv som person. Intuitionen gör att jag ibland har ”aningar” om saker och ting som kanske inte är helt uppenbara för andra, eller som jag ens kan förklara på ett begripligt sätt. Intuitionen är ett finkänsligt och finstämt instrument, som jag länge blandade ihop med vanliga känslor.

Eftersom jag även är empat, vilket innebär att jag kan känna av andras känslor och tyvärr också ta på mig dem om jag inte är uppmärksam, så blir det lite av en utmaning ibland för mig. Jag måste alltså skilja mellan vad som är min intuition, vad som är mina egna känslor och vad som är andras känslor. En utmaning som sagt, men det går om jag har redskapen. Ju mer jag har arbetat medvetet med detta, desto lättare blir det att se vad som är vad.

Det som varit svårt med att vara intuitiv och ha dessa aningar har varit att lita på och följa det där jag anar, speciellt när andra omkring mig kanske inte förstår. Ibland anar jag något intuitivt, men jag kan inte för mitt liv förklara  varför jag känner som jag gör, det kanske inte verkar vettigt alls och jag förstår det inte själv alla gånger! Då är det inte så lätt att få andra att förstå heller, förstås.

Och här är en vanlig fälla. Den som söker andras godkännande, tillåtelse eller beröm börjar väldigt lätt vackla i sin egen sanning till förmån för andra, kanske för att få känna sig delaktig i något, vara en del av något, istället för att helt enkelt vara det man är.

Men allt detta måste bortses ifrån, att söka andras tillåtelse eller godkännande av vad som finns inom en, får inte lov att styra mig i alla fall. Att följa min intuition och mina aningar, är för mig att gå min egen väg. Oavsett andra och oavsett kritik, klander och grupptryck som finns överallt.

Hur gör jag då för att lyssna på min intuition? Jag stannar upp. Jag är tyst och stilla och observerar vad som pågår i mig, så att jag kan särskilja den inre rösten från det inre pladdret, som till 99% ändå bara är gamla upprepningar av tidigare tankegångar. :-)

Så gör jag. Hur gör du?

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)