God Hednisk Jul

JulbockJag vill passa på att önska alla vänner, besökare, nya och gamla klienter en God Jul 2011!

Jag tänkte berätta lite om den hedniska jultraditionen i min familj. Ja, för julen är ursprungligen hednisk (förkristen), men togs över och gjordes om till kristen helg på 300-talet, då kristendomen skapades i Rom.

Här hemma står nu granen klädd med guden Tyr som beskyddare. Tyr är bl a rättvisans gud, vilket jag kan tycka passar bra denna tid på året. Det är många som har det svårt pga olika omständigheter i samhället, och det känns knappast rättvist. Skänk gärna en tanke till de som har det svårt i jul…

I morgon är det Vintersolstånd som är både jul och nyår, då vi fokuserar på Solens återkomst och växande. Vi hälsar och ärar Solen och Makterna med en offerceremoni (blot), där vi också drar varsin runa inför det nya året.

Sedan fortsätter julefirandet och vi njuter av god mat, godis och mys hemma.

Kom ihåg att ta hand om er själva och varandra, och minns som sagt även dem som inte har det så bra.

Kom också ihåg att julen inte handlar om pengar, dyra/många julklappar eller stressande över något, utan om givmildhet och tacksamhet över livet och naturen med alla dess gåvor.

GOD JUL!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)