God Fortsättning

Så var julen över för denna gång och jag hoppas att alla haft det riktigt skönt. För mig som är hedning och häxa så är Vintersolståndet julens början och höjdpunkt, då jag tackar för året som gått och hälsar Solen välkommen.

Ja, för ni vet väl att jul (den äldre stavningen av ordet är yule) är en gammal hednisk sedvänja som senare övertogs av kristendomen? Solen ”återföds” metaforiskt vid Vintersolståndet men i den kristna myten är det istället Jesus-barnet som ”återföds”. Jesus är alltså en symbol för solen (ljuset) men detta går ännu längre tillbaka även innan kristendomen kom till, då det fanns andra soldyrkande kulturer som Mithras-kulturen etc.

winter5_1Nåja, tillbaka till Vintersolståndet 2012. Det var vackert och givande på flera sätt. Jag höll i ceremonin denna gång vilket kändes väldigt bra. Det var lite lagom kyligt och vi pulsade fram genom skogen i snön, så som det ska vara på den dagen i mitt tycke. Och apropå vädret så har det varit märkligt på senare tid. Det är något som inte riktigt stämmer när det på från ena dagen till den andra går från att vara -10 till att plötsligt bli +10 grader!

Sådär brukar inte vintrar se ut. Så, något är fel. Det är inte normalt och frågan är vad som gör att det är så här…

Jag blev i alla fall jätteglad när vintern kom till Skåne. Det var så underbart vackert med snön som klädde träden och marken i gnistrande vitt. Nu har tyvärr det mesta regnat bort och det är åter mörkt och plusgrader ute. Jag tycker om de naturliga växlingarna i naturen, att känna in och följa med i årstidernas gång genom solåret.

Nu känner jag att det är obalans i naturens skeenden. Och det känns inte så bra. Vi reflekterar utåt vad vi känner inom oss, så jag gör mitt bästa för att hitta min egen inre balans och förmedla den utåt.

hedEn kollega inom tarotvärlden hade dragit kort för mänskligheten på ett kollektivt plan inför 21/12 2012 och fått upp Vagnen, men upp-och-ner. Kortet Vagnen rättvänd är en indikation på att människan nu är klar för att bege sig ut i världen på sin egen resa för att förstå sig själv.

Eftersom kortet var upp-och-ner är min tolkning att Människan är mogen för att resa inåt istället för att försöka hitta sig själv i världen ”därute”. Blicka inåt och du finner världen.

Den stora Resan går alltså inåt, mina vänner. Det är ett äventyr, för världen inom tycks djup och gränslös. Och det sägs ju att det är i vårt inre som världen skapas. Allting hänger samman, ibland på sätt vi inte kan förstå utifrån vårt begränsade perspektiv.

Under tiden, så hoppas jag på att vintern kommer tillbaka. Att naturen återfinner sin balans och att människor förstår vikten av att leva harmoniska liv tillsammans med andra varelser och med Moder Jord.

God fortsättning önskar jag på era unika livsresor så väl som de vägar ni vandrar tillsammans med andra!

Och Ett Gott Nytt År! Låt oss göra 2013 till ett riktigt bra år som andas generositet, medkänsla och glädje!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)