Första Skördehögtiden – Skördefest

Glad Skördefest!

1 augusti. Vi går in i en ny månad och nu är det tid för den första Skördehögtiden (Lughnasadh, Lammas).

För den som följer årshjulet och naturens växlingar innebär detta att vi tackar Gudarna för överflödet och rikedomen i naturen.

Det är en fest, ett firande av livet, en tacksägelse för att visa vår uppskattning för sommarens digra gåvor som vi skördar och sätter på bordet. Det är en påminnelse om var maten egentligen kommer ifrån och hur livsavgörande naturen är för oss.

För oavsett om vi lever i ett hus på landet eller mitt i stadens larm, så finns det ingen som är oberoende av naturen och elementen. Det kvittar vem man är, hur rik eller fattig man är, vilken utbildning man har eller vilken bil man kör. Ingen kan existera utanför naturen, alla behöver vi det naturen ger oss. Och detta är något att glädjas över, att inse det gör att vi kan känna oss delaktiga i livet. Vi är en del av, inte utanför. Ingen är utanför.

Så vi blickar ut över de vajande sädesfälten och ser skönheten, inser vårt beroende av naturen, hur vi är en del av den, och känner både ödmjukhet och glädje inför livet på jorden.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)