En häxas fyrtioårsdag

Idag fyller jag fyrtio år. Det får mig naturligtvis att fundera lite över det faktum att det är min födelsedag och att jag har funnits i min kropp på jorden i hela fyra decennier.

En del av mig tycker det känns märkligt, det där är ju bara siffror och egentligen finns det inga siffror eller år som kan beskriva mig. Jag är den jag är, oavsett ålder. Jag är det som aldrig förändras och som alltid är här och bevittnar alla födelsedagar och förändringar som sveper förbi.

Å andra sidan är det rätt fräckt att vara 40, det är en trevlig och jämn siffra. Fyran står för stabilitet och nollan för det som rymmer allt och inget, en helhet. Och för mig innebär min fyrtioårsdag också att jag har varit med om en hel del och har saker att berätta och låta andra ta del av.

Att bli äldre är för mig inte något konstigt eller hemskt eller något att försöka undvika. Jag har respekt för äldre människor, särskilt de som under sitt liv har lärt sig genom sina misstag och bär inom sig en visdom som bara kan födas av förvärvad kunskap och livserfarenhet. Sen är det väl lite som med ett riktigt bra vin, det blir ännu bättre med åren.

På bilden ser du hur man ser ut när man är häxa och har fyllt fyrtio år. Nej, egentligen inte. Men humorn är intakt i alla fall, och är det något som livet och denna dagen påminner mig om, så är det att bjuda in självdistans och glädje i livet. En födelsedag är en bra dag att fira livet på!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)