Empater som inte kan höra sin egen inre röst

blessed216Många som dras till häxans väg är så kallade empater (men det betyder inte att alla som är empater också automatiskt är häxor). En empat är någon som har förmågan (gåvan/förbannelsen?) att känna och höra andras känslor och tankar.

Detta skiljer sig från att vara empatisk. En empatisk människa är en person som har förmågan att förstå andras känslor, men som för den skull inte tar in dessa känslor i sig själv. En empatisk person har medkänsla med andra, vilket är något som är naturligt för alla friska, sunda individer.

Den som är empat är förvisso empatisk, men det stannar inte där. En empat känner det andra känner och hör det andra tänker, som om det vore en själv. Empaten tar in andras energier i sig själv, hans eller hennes känselspröt är så utvecklade och hon/han är så pass lyhörd att allting upplevs på ett mycket djupare plan än för den ”vanliga människan”. Empaten kan snappa upp saker som de flesta inte är medvetna om och kan få problem om hon eller han inte lär sig att sätta gränser för sig själv, och inte lär sig skilja sina egna tankar och känslor från andras.

sacred-spaceVi hör ofta numera att ”allt är ett”, vilket stämmer på så sätt att allting hänger samman i mer eller mindre komplexa vävar i en enda stor väv kallad universum. Både vetenskapligt och andligt är detta sant. Men det finns något att vara uppmärksam på när det kommer till denna, lite uttjatade fras ”allt är ett”; nämligen att den som är empat kan glömma att det är desto viktigare då att ha sunda gränser.

Vi lever i en värld där vi uppmanas att öppna våra gränser, ta bort allt skydd och omfamna allt som kommer i vår väg, vad det än är. Både på ett fysiskt och andligt plan är detta absurt och potentiellt farligt. Vi behöver ha gränser men vi behöver sätta dem medvetet utifrån kärlek till oss själva, istället för att göra det utifrån rädsla för andra och världen i stort.

Jag arbetar själv med det här, varje dag. Ibland tappar jag fokus och glömmer bort att jag är empat förutom häxa, men det positiva är att jag förr eller senare blir påmind om det. När jag är så full av energier (tankar och känslor) att jag inte ens hör min egen, inre röst bland allt ”pladder” av tankar och känslor från andra, ja då vet jag att jag tagit på mig en massa som inte är mitt. Då vet jag också att det är dags att säga ifrån och dra en gräns i mig själv. Jag förvisar allt som inte är mitt och plötsligt kan jag höra mig själv, igen. Det är då friden och klarheten infinner sig, igen.

Så till dig som är empat vill jag säga: om du lyssnar för mycket på vad andra tänker och känner så kanske du inte ens kan höra din egen inre röst. Och det är den som ska vägleda dig, inte rösten från någon annan.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Nattskatta skriver:

    Tack❤️

  2. My skriver:

    Tusen tack!!! Jag glömmer bort det här många gånger men jag medvetengör det så gott jag kan. Kram :good:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)