Elementlära – lyssna till vinden och regnet

Det har varit dåligt med sommarväder i år så här långt. Just nu är det mer som höst, det blåser och regnar och det är svårt att tänka sig att det fortfarande är juli, att det är högsommar och att det är Skördefest (Lughnasadh/Lammas) på lördag.

Men vad gör man då, när vädret inte är som man önskar? Klagar på det? Hjälper det att gnälla, förändras vädret? Hittills har det inte gjort det. Det finns ett uttryck på engelska om att man ska göra lemonad när livet ger en citroner. Så då gör vi det. Vi tar tillfället i akt och lär känna elementen luft och vatten genom vädret.

Jag ska bara tillägga att ofta har vi en större eller mindre obalans mellan de olika elementen. Vi kan känna oss hemma i ett eller flera av dem och känna oss obekanta med andra. Men vi behöver dem alla. Så att skapa balans påverkar vårt välmående och kan göras genom att uppmärksamma elementen vart för sig och tillsammans som en helhet. Nu handlar ju detta inlägg om elementen luft och vatten och för att lära känna och balansera dem med varandra kan du göra på följande sätt.

Gå ut och låt vinden rufsa om ditt hår och blåsa iväg alla negativa tankar du har om vädret (eller vad tankarna än handlar om). Luftens element är nämligen kopplat till just tankar, inspiration och nya synsätt som kan ge vika för de gamla. Att lära känna luftens element är därför inte så dumt eftersom allting börjar med en tanke. Så lyssna till vinden. Vad vill den berätta för just dig? Vilka tankar väcks i dig?

Om det sen också regnar, vilket det gör här till och från, så kan det vara en bra idé att även låta vattnets element tala till en. Låt regnet komma ner över dig, ta emot det och bry dig inte om att du blir våt. Vattnets element har med känslor, fantasi och intuition att göra. Magkänslan. Lyssna på din intuition, känn efter i kroppen. Vad berättar regnet för just dig, vilka känslor väcks i dig?

Om elementen: Enligt min syn så består allting av fem element som existerar på flera plan liksom vi människor gör. Dessa är luft, eld, vatten, jord och ande. Dessa symboliseras av pentagrammet som också beskriver den hela människan i harmoni med alla elementen.

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)