Distanskursen Nybörjarhäxan och fördelarna med ett kursforum

 

Jag vet hur det är att vara ny när det kommer till häxkonsten, hur gärna man vill lära sig och utvecklas och hur värdefullt det är att då hitta något och någon som kan hjälpa en med det. Jag har skapat distanskursen Nybörjarhäxan så att du som är nybörjare ska ha någonstans att utgå från, någonstans att börja. Se den som ett sätt av många att förkovra dig i häxkonsten.

Jag är stolt över den här kursen och har fått god feed-back om den (tack!). Jag har utformat den efter vad jag själv hade velat ha när jag var ny som häxa och där ingår att ha ett forum. Att ha ett forum kopplat till kursen har flera fördelar.

Fördelar med kursforumet – och hur det skiljer sig från t.ex. Facebook-grupper

  1. Du kan vara helt anonym och ingen ser vad du skriver, annat än jag som är kursledare och övriga som går kursen – du väljer alltså helt om du vill att andra ska veta vem du är bortom användarnamn. Jag är nämligen ägare av domänen kattenochkvasten.se, vilket gör att ingen annan har kontroll över hemsidan.
  2. Detta skiljer sig från t.ex. grupper på Facebook där, även om de är s.k. slutna, inte är anonyma och där ingen av oss har någon kontroll över vad som sker med det vi delar med oss av. För det första behöver du ha en personlig profil med ditt riktiga namn för att vara med. För det andra har Facebook med personal tillgång till allt som skrivs och äger rättigheterna till det du delar med dig av. Tråkigt, men sant. Jag utgår från ett etiskt förhållningssätt och säljer aldrig vidare någon information som du väljer att dela med dig av, så du kan känna dig trygg med att du verkligen är anonym för omvärlden, om du vill vara det.

Några fler viktiga fördelar med kursforumet

  1. Forumet är också ett bra sätt att träffa likasinnade, d.v.s. andra som också går kursen. Jag hade gärna haft den möjligheten när jag själv gick en distanskurs en gång i tiden, det kändes lite ensamt att inte kunna interagera med andra deltagare.
  2. Något som jag tycker är bra med kursforumet är, förutom att det är hemligt, att det är skapat med en häxig känsla av gemenskap. Det ska kännas trevligt, gemytligt och tryggt att vistas där tillsammans med likasinnade.
  3. Dessutom är det väldigt värdefullt att kunna ha tillgång till ett forum där jag kan vägleda och svara på frågor som rör kursen. Detta gör att kursen får ytterligare en dimension, den blir mer interaktiv för dig och du får ut så mycket mer av den då. Du har också andra att bolla med och kan lyfta dina funderingar kring vad du upplever under kursen. Och sånt är jätteviktigt, särskilt när man är ny.

Med allt detta sagt, så är det förstås helt upp till dig vad du väljer att göra. Du kan ta vara på möjligheterna med forumet under kursens gång, eller välja att göra kursen utan att delta i forumet. Det finns alltså inga krav på att skriva i forumet (edit. Undantag: om du vill ha ett diplom utfärdat efter kursen), men jag ville ändå lyfta fram fördelarna så att du inte går miste om något som kan berika din upplevelse av kursen.

Vill du gå kursen? Läs mer om hur du gör här

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)