Den 9 november Narren

NarrenDet verkar onekligen som att vissa kort kommer upp oftare än andra och säkerligen finns det en anledning till det. Jag tror nämligen inte på någon slump, även om vi inte alltid vet med säkerhet hur allt passar in i den stora skapelsen vi kallar Livet.

Ett kort som kommit upp ett flertal gånger sedan jag började med att dra ett kort för Dagen är Narren, som är Dagens Tarot 9/11 2011.

Narren står ju för en ny början, för något nytt och okänt. Men vad betyder en ny början, det kanske inte betyder det vi tror? Kan det vara så att det är dags att välja att följa sitt hjärta om man inte redan gör det?

Narren är oskuldsfullt spontan och tillitsfull i allt han gör, och det kan ses som något negativt för det kontrollerande och kritiska sinnet.

Men denna tillitsfulla spontanitet kan också ses som vår naturliga förmåga att glömma oss själva, ge oss hän och uppslukas i upplevelsen av att vara, existera. Kärleken till livets magiska skönhet och det mirakel som livet faktiskt är. Även det vi ofta tar för givet…

Är det vägen och målet som är det viktiga, eller är det hur vi följer med i livet som är det väsentliga? I vår västvärld har vi alltför länge fokuserat på mål, att göra och skaffa oss saker som ska ge oss tillfredsställelse, och inte tillräckligt på vårt Varande nu.

Människan vill ha. Mer, mer, mer och göra mer, mer, mer. Kvalitet har bytts ut mot kvantitet. Den som har och gör mest, vinner. Så tycks det normala vara idag. Även när det kommer till personlig utveckling och andlighet finns denna tendens med. Det går att bli beroende av andlig och personlig utveckling också som ett sätt att vilja förstärka en identitet, att vara ”någon”, kanske ”andlig”, ”medium” eller något annat?

Det finns ett beroende av häftiga och spännande upplevelser, av att saker måste göras och att det ska hända något hela tiden. Sitta och njuta av vad som sker omkring en, är inte en tillräckligt häftig händelse. Många ser nämligen inte att det händer saker hela tiden i Nuet, skeenden som är helt fantastiska och tillräckliga i sig själva. De ser det inte för att de är alldeles för hypnotiserade av tanken om ”framtiden” och att ”komma någonstans”, att ”bli något” (eller ”någon”).

Du är ju redan här, så vart ska du ta vägen någonstans har du tänkt dig? Du är ju redan fullt tillräcklig, älskad och värdefull. Vad är det du tror att du måste bli, som du inte redan är?

Många tror också att om vi släpper taget om den kontroll vi egentligen inte har så mycket som vi tror, så går allt åt skogen. Det går ju inte att ”bara vara” tror vi för då faller samhället och mitt liv, som ett korthus. Jag måste ju ta kontrollen över mitt liv och styra det dit jag vill, annars kommer hemska saker hända mig. Vem har sagt detta och är det verkligen sant?

Sinnet förstår inte vad detta Varande faktiskt innefattar. Sinnet känner rädsla och vill därför kontrollera och vara någon som är någon som gör något, helst hela tiden. Man måste ju först känna sig ”nyttig” och ”göra rätt för sig” så att man sen (om man hinner förstås) kan unna sig att vila och roa sig, tycker sinnet. Och under tiden rinner livet iväg utan att vi har levt och utan att vi glatt oss över att existera. Livet som är en sådan fantastisk gåva.

Låter inte detta väldigt lustigt egentligen, när vi ser på det? Och ändå lever många så. För sinnet vill eller vågar inte vara som Narren som hängivet följer sitt hjärtas röst och vandrar dit hjärtat vill, utan att kontrollera varje steg och utan att oroa sig för vad som kan hända i framtiden genom att skaffa de rätta försäkringarna.

Men tänk om detta är en ny början i det att du nu kan pröva att följa ditt hjärta, ta steget ut i det okända och ha tillit till Livet? Inte lyssna på dina rädda tankar om kontroll och garantier för framtiden? Tänk om du skulle pröva att vara Narren idag? Njuta av att vara Nu (och att vara Du), att lita på att vägen som ligger framför dig tar dig dit du ska utan att du behöver kontrollera varje steg (inklusive dig själv)? Att du har din inre vägvisare som aldrig sviker dig, likt hunden vid Narrens sida?

Ja, tänk om…

Idag finns alla möjligheter, Narren visar oss detta. Våga lita på Livet idag, att Livet faktiskt sköter sig riktigt bra utan din personliga inblandning. Glöm dig själv för en stund och släpp alla dina rädslor för du behöver dem inte.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)