Den 9 december Döden

deathEfter några dagar av uppehåll kommer här återigen Dagens Tarot, denna stormiga dag. Dagens kort den 9/12 2011 är Döden och jag vet att detta är ett kort som väcker rädslor och osäkerhet i många vid en första anblick.

Detta kan bero på att vi har en rädsla för att dö, eller för att någon närstående ska dö. Och visst, döden kommer till oss alla en dag. Man brukar ju säga att det enda vi med säkerhet kan veta om livet, är att det är i ständig förändring och att vi alla kommer dö.

Men kortet Döden står allmänt inte för en fysisk död utan för förändringar. I kortet ser vi hur Kungen har dött. Kungen står för kontroll och Döden visar att vi inte har någon kontroll ytterst sett. Förr eller senare måste alla ge upp kontrollen, släppa taget om sig själv och allt som varit och det som håller Livet tillbaka från att flöda fritt. Den som är bunden av kontroll och rädslor, av begränsande tankemönster, kan inte leva ett fullt och fritt liv.

Dö innan du dör. Det är en sufisk liknelse som visar på att döden tillhör livet och att möjligheten finns att släppa taget om allt som begränsar, innan man dör den fysiska döden. Vi kan dö på många sätt, gång på gång, genom livet. Begrav det gamla, låt det dö, för ur döden kan sedan det nya spira.

Döden är också vila, det är nästa steg efter att något dött. Så är det i naturen, för efter hösten kommer vintern då naturen vilar inför våren. Vi människor är också del av naturen och genom att betrakta döden i naturen kan vi förstå oss själva bättre och leva mer harmoniskt.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)