Den 7 november Översteprästinnan

high-priestessNy månad, ny vecka. Grå och mulen är denna höstmorgon och Översteprästinnan kommer upp som Dagens Tarot den 7/11 2011.

Återigen sitter hon mellan världarna på sin tron och vaktar gränsen till det inre riket. Det inre riket är stort och ogreppbart och känner vi att vi inte vet om vi vågar utforska vårt inre, så kan Översteprästinnan hjälpa oss på vägen.

Hon vet nämligen att det inte finns något farligt i oss själva, det finns inget som kan skada det vi är, bara det vi ännu inte känner eller har mött kan upplevas som farligt.
Här kommer vår intuition in, den som är vår naturliga inre källa av visdom och vägledning. Lyssnar vi på den, så lyssnar vi på Översteprästinnans kloka och kärleksfulla röst som leder oss inåt.

Idag är en dag för att hitta balansen i tillvaron. Buddha pratade om ”Medelvägen” och med det menade han att det bästa sättet att leva är i harmoni och balans. Att inte gå till överdrift åt något håll, inte låta någon av vågskålarna tippa över.

För vi vet alla innerst inne vad som är för lite eller för mycket i en viss situation och det utgår alltid och endast från oss själva, ingen annan kan berätta det för oss. Vi är alla olika på det viset att vi ser och gör saker på vårt unika vis, precis som det ska vara.

Översteprästinnan vet också, hon som har siffran Två som sin. Tvåan är balans mellan motsatser, men står även för kommunikation. Hur kommunicerar du med andra? Och vad är kommunikation för dig? Kommunikation handlar inte bara om våra relationer med andra, människor som andra varelser, utan även relationen till vilka vi är innerst inne.

Intuition är kommunikation. Drömmar är också kommunikation. Översteprästinnan medlar mellan det inre omedvetna och det yttre medvetna. Att hitta balans i den kommunikationen är bra. För när vi lever från vår naturliga inre harmoni med oss själva, så kan vi lättare vara i harmoni med andra och med vad som händer omkring oss.

Harmoni är att sluta föra krig mot allt och alla och det börjar alltid med oss själva, med våra egna tankar och känslor. Förs det ett krig i dina tankar där du upplever att du slits mellan än det ena än det andra, hamnar i obalans och retar dig på dig själv, andra människor och företeelser? Behöver det vara så, mår du bra av det? Ifrågasätt dina tankar.

Och låt denna dag få ledas av Översteprästinnans lugn, balans och förmåga till intuitiv kommunikation.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)