Den 5 december Den Hängde

hanged-manDet har, som ni säkert har märkt, inte blivit några Dagens Tarot på ett antal dagar. Detta har haft sin orsak i att jag jobbat och det är något som kan dyka upp när som helst för mig. Så om det plötsligt inte kommer ett nyhetsbrev i lådan, så beror det med stor sannolikhet på just det.

Men idag den 5/12 2011 är det i alla fall dags för Dagens Tarot, som är Den Hängde.

Den Hängde känner sig låst, eller att han hamnat i en situation som känns låst. Något fungerar inte och Den Hängde vet inte hur han ska lösa det. Hans logiska tankar hjälper inte, han kan inte tänka sig ur situationen och hans personliga vilja är knäckt. Han tvingas inse att hans kämpande och motstånd, mot vad det än är, inte leder någonstans annat än till mer lidande, motstånd och kamp.

Den Hängde behöver slappna av nu och lita till Livet som bär honom genom allt, inklusive svårigheter. Han hänger trots allt på Livets Träd.

Han behöver också se över vad det är som gör att han agerar ur omedvetenhet och motstånd. Motstånd mot Livets flöde leder ingenstans, det är som att kämpandes simma mot strömmen. Jobbigt, svårt och onödigt när det går lika bra att låta Livets flod bära en framåt.

Den Hängde visar oss vikten av att slappna av och ge upp egot, så vi kan lyssna på vad Livet berättar. När vi är fast i våra egna tankar om oss själva, så kan vi nämligen inte Lyssna…

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)