Den 4 november Narren

NarrenIdag den 4/11 2011 kom Narren upp i dragningen av Dagens Tarot. Genast tänkte jag då på Tillit.

Narren är allt och inget på samma gång, han är alla möjligheters kort och denna energi kan vi ta vara på idag. Vi har alla möjligheter, detta visar oss livet om vi är mottagliga för det, så det gäller att följa med i livets flöde och sluta göra motstånd och försöka kontrollera allt längs vägen. Vi bär inte upp livet, livet bär oss.

Narren har alltså tillit att visa oss. Tillit till vad? Till Livet förstås, som är så mycket större än vad en enskild mänsklig synvinkel kan förstå eller ta in.

Livet tar hand om oss och visar oss vägen. Men vart leder vägen? Leder den bort, eller leder den hem? Och var är hemma? Nu pratar jag förstås inte om var du bor rent fysiskt, utan på ett djupare men samtidigt enklare plan än så.

Vart är vi egentligen på väg, vart är det vi tror vi ska hamna, finns det ett slutmål någonstans bortom horisonten? Finns det en kruka med guld i slutet av regnbågen, eller är detta en illusion, en föreställning, ett spel som vi lurar oss själva att tro på?

Narren vet inget om vägen än, han har precis börjat vandra och får lära sig lita till livet, till sig själv och till sin inre vägledare. Kanske är dessa tre, en och samma? ;-)

Idag skiner solen här där jag bor och solen skiner också ner över Narren där han är. Ja, för Narren ÄR. Precis som du och jag också ÄR. Stanna upp idag och upplev känslan av att vara, av att finnas.

Pröva också att inte identifiera dig med vad som kommer efter ”Jag är..”, som ”Jag är Åsa, jag är kvinna och har en kvinnas kropp, jag bor i Höör, jag är 39 år…” Allt det där är sekundärt, det kommer och går som vågor på ett hav. Allt det där skulle inte finnas, om inte Jag fanns. Det låter kanske kryptiskt, men det är enklare och mer uppenbart än vi tror.

Så njut av dagen, i tillit och i glädje över att finnas till!

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)