Den 4 januari Stjärnan

stjarnanIdag blåser det kraftiga vindar, men stillheten i dagens kort går inte att ta miste på. Dagens Tarot den 4/1 2012 är Stjärnan som symboliserar en inre stillhet och klarhet.

Kvinnan på kortet knäböjer i ödmjuk nakenhet vid vattnet. Hennes nakna kropp visar hennes attityd till sig själv, livet och naturen. Hon har inget att dölja för hon vet vem hon är och vad som är hennes väg, ledstjärnan lyser klart över hennes huvud och hon följer den genom livet.

I trädet sitter en fågel och fågeln har i många mytologier varit budbäraren mellan himmel och jord, den som kan ta sig mellan världarna för att nå kunskap och förmedla den vidare.
Fågeln symboliserar förstås också frihet och Stjärnan tyder på en frihet som kommer när man kastat av sig sina masker och vågar vara naken, äkta, närvarande. När man släpper taget om sig själv för att kunna vara sig själv, så kan det kännas som att man får luft under vingarna.

Trädet som fågeln sitter är också en vanligt förekommande symbol inom världens olika mytologier. Livsträdet Yggdrasil i nordisk mytologi är ett exempel. I Yggdrasil, som beskriver Universum med alla sina världar, finns även en fågel högst upp.
Trädet är kopplat till både himmel och jord med sina rötter som sträcker sig ner i den trygga jorden, och kronan som vill uppåt och tar emot solens livgivande strålar. Även vi människor är som träd, med fötterna på jorden och huvudet i skyn.

Kvinnan på kortet står med en fot i varje värld, hon har ena foten på jorden och den andra på vattnet. Det kan symbolisera att hon är i kontakt med sina känslor samtidigt som hon inte låter sig övertas av dem, utan behåller sin kontakt med jorden. Med andra ord; hon är jordad, något som är mycket viktigt att vara genom livet. När man förlorar sin kontakt med jorden så förlorar man lätt kontakten med sig själv.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)