Den 29 december Narren

NarrenGod fortsättning så här efter julhelgen! Vid Vintersolståndet firar jag både jul och nyår, eftersom det är då årshjulet vänder och vi går mot ljusare tider i och med solens växande.

Idag är det dock ingen sol i sikte än så länge, däremot belyses dagens karaktär av solens strålar. Dagens Tarot den 29/12 2011 är Narren.

Narren är början och slutet, och allt däremellan. Narren är både tomhet och fullständighet, allt och inget. Hur är det möjligt? Kan något verkligen vara både ock, det låter som en paradox?

Ja det är möjligt för Narren liksom livet, är en paradox. I nollan som är Narrens siffra ser vi hur allt är, nollan är cirkeln utan vare sig början eller slut. Nollan är evigheten, det tomma och det samtidigt fulla.

Paradoxen i både nollan och Narrens karaktär innebär att vi är både enskilda individer samtidigt som vi är större delar av Alltet. Vi är både dödliga och odödliga. Något i oss kan aldrig födas eller dö utan är beständigt, samtidigt finns det något i oss som föds och som en dag kommer att dö.

Narren upplever kontakten med Alltet, med Livet och han är i full tillit just därför. En del skulle kanske kalla honom för en dåre eftersom han så fullständigt litar till Livet. Han ser ju inte ens stupet som han är på väg emot. Men andra skulle kalla honom en vis man, just för att han lever fullständigt i nuet utan att bekymra sig över något som kommer. Han är Livet.

Eftersom han är Livet och har denna inre tillit så kan han också, likt ett litet barn, leva i glädje och nyfikenhet, i upptäckarlusta. Han kan uppskatta livet för vad det är. Hur många av oss kan säga att vi gör det? Att vi förstår vad livet innebär och vilken fantastisk gåva det är, att livet i alla sina former är ett mirakel?

Narren är lite som den vise Buddha, som sa:

”Miraklet är inte att gå på vatten. Miraklet är att gå på den gröna jorden, djupt närvarande i ögonblicket och att känna sig verkligen levande.”

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)