Den 28 november Den Hängde

hanged-manNu har stormen bedarrat här där jag bor och solen lyser från en blå himmel. Och så brukar det väl vara, att efter regn kommer solsken. I Dagens Tarot den 28/11 2011 hittar vi också solen, i form av en lysande aura runt huvudet på Den Hängde.

Den Hängde är på väg mot uppvaknande, upplysning, som alltså symboliseras av solen runt hans huvud. Upplysning kan liknas vid att kunna se klart, att inte vara fast i sina illusioner om vem man är.

Den Hängdes huvud är måhända fullt av tanken om att vara låst, fastbunden utan kontroll, känslan av att inte komma någonstans finns. Den Hängde innebär egots död eftersom det inte går att fly från sig själv.

Egot, som är vår falska bild av oss själva, försöker alltid kontrollera och kämpa sig igenom livet. Allt är en kamp för egot, som skapas genom motstånd. Men vi kommer alla till slut upptäcka, på det ena eller andra sättet, att motstånd bara föder mer motstånd.

Kamp föder mer kamp. Den Hängde har inget val än att ge upp motståndet, ge upp kampen som pågår i hans eget huvud. När han ger efter och tillåter Livet att flöda genom honom, kommer han att vakna och se att han är Upplyst (se solen kring hans huvud).

Ge upp kampen inombords, slut fred med dig själv så sluter du fred med världen. Genom att ge upp kampen och försöken till att ha kontroll över alla detaljer, så kommer du kunna se Livet och vem du är, från ett större perspektiv. Slappna av. Ha tillit.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)