Den 27 oktober Narren

Idag ligger dimman tät över nejderna där jag bor. Det är svårt att se långt, att se var vägen tar vägen, så att säga.

Kanske är det likadant för figuren i Dagens Tarot 27/10 2011, som är Narren. Narren är på väg någonstans, men stannar och tittar upp mot skyn. Kanske är han naiv som inte ser var vägen leder, eller så är han tillitsfull till Livet som tar hand om honom genom alla upplevelser. Allt beror på vilken synvinkel man har. Och förhoppningsvis har han tillit till hunden vid sin sida, som symboliserar vår naturliga instinkt som hjälper oss genom livet.

NarrenNarren ser inte stupet för han ser upp mot himlen där solen strålar ner över honom. Nollan är Narrens siffra, och nollan är tom och full på samma gång. Noll är evighet, utan början utan slut, liv och död som ett och innehåller alla möjligheter till skapande.
Men Narren måste behålla kontakten med sin trogna vägvisare hunden samtidigt som han behåller barnets spontana förtjusning över livet.

Livet är. Narren är. Han har med sig sin kappsäck som symboliserar hans psyke. Vad finns i kappsäcken? Det vet ännu inte Narren, han har inte öppnat upp den för att se vem han är och vem han vill vara.

Narren står för inför en ny början av något slag. Och när det kommer till en ny början så gäller det att vara tillitsfull, behålla sin närmast barnsliga glädje över livet här och nu, livet som är magiskt i sig självt.

Det gäller att se alla möjligheter som kommer att läggas framför en. Narren behöver inte söka efter möjligheterna, han är dem. Detsamma gäller för dig. Du är alla möjligheter, du är Vägen.

Narren bejakar livet och lyssnar till sitt hjärtas röst, det är dagens rådande energi som kommer med detta kort.

Så bejaka livet, var här och nu och oroa dig inte över framtiden. Lyssna till ditt hjärta och följ det, vill du vara kreativ idag; var det! Vill du ta risker, gör det också! Gör det som känns bra för just dig. Våga lev fullt ut och var dig själv. Livet är nu, alltid och för evigt.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)