Den 26 oktober Översteprästen

Denna dag vaknade jag med en helt annan förnimmelse mot igår. Jag blev inte förvånad när kortet jag senare drog var Översteprästen, som är Dagens Tarot den 26/10 2011.

Detta kort visar på människans andliga sökande, på det sökande efter helhet och enhet som driver människan genom livet, även om vi kanske inte är helt medvetna om detta inre sökande. Översteprästen har siffran fem och precis som den femuddiga stjärnan pentagrammet är nu alla elementen i harmoni, i helhet, med det femte elementet Anden.

hierophantÖversteprästen är den som blivit hel, som har funnit vägen inom sig. Den som har sammanfört mörker och ljus, himmel och jord till ett – och som därför kan vara en vägvisare för andra att göra detsamma.
Han är visserligen en symbol för etablerad religion, men idag behöver det inte vara till religioner vi vänder oss för att finna oss själva andligen. Det kan vara väl värt att söka denna andliga kärna t ex genom naturen, eller genom att söka oss till någon för vägledning.

Detta kort kan egentligen inte misstolkas eller förstås på så många andra sätt, än att det handlar om att söka sig till någon, eller en grupp av människor, som delar samma längtan efter enhet. Det råder också till att hålla ögonen öppna idag, för det kan komma en andlig mästare eller vägledare i ens väg och då gäller det att ha modet att lyssna.

För det är inte säkert att en andlig vägvisare säger det vi helst skulle vilja höra, en andlig vägvisare kan såra vårt finkänsliga ego. Men om vi har ett öppet hjärta och sinne, så kan orden landa rätt ändå och vi kan känna ödmjukhet inför vår storhet.

Så var öppen i dina möten idag, lyssna med ett öppet sinne. Gå bortom det ”lilla jaget” som känner sig separerad från andra människor och som därför fördömer och känner behovet av att försvara sig och skydda sig.

Lyssna och ta själv ställning om det du får höra idag känns sant för dig i hjärtat. Och låt din inre vägvisare visa dig vägen. Du har en inre mästare inom dig, men det behövs en spegel för att se detta precis som du behöver en spegel på väggen för att kunna se hur du ser ut. En andlig lärare eller vägledare kan vara en andlig spegel.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)