Den 24 november Månen

moonI morgon är det mörkermåne vilket betyder att månen är i sin dolda fas. I tre dagar är hon dold för vårt blotta öga, även om hon förstås ändå finns där på himlen som alltid. Månen påverkar och inspirerar oss i alla sina faser, även den dolda. Och Månen är Dagens Tarot, den 24/11 2011.

När man tittar på kortet ser man en hel del symboler, naturligtvis, för så är det ju med alla tarotkort. En central symbol är att Solen och Månen finns symboliserat som en enhet, en helhet. Denna enhet är detsamma som vårt medvetande.

Månen står för vårt undermedvetna, som är lika öppet och vidsträckt som ett hav utan gräns. Solen är vårt vakna medvetna, eller vardagsmedvetna, som bara är den lilla toppen av isberget av vårt oändliga medvetande. Men det är samma medvetande, det är en enhet.

Månen, vårt undermedvetna, påverkar och styr oss i våra drömmar om natten likväl som under våra dagar, när vi så att säga ”lever våra liv”. Det som finns i vårt undermedvetna kan vi möta genom Månens kraft och milda vägledning.

Hon hjälper oss att finna vad som finns i vårt inre så att vi kan bli hela och kraftfulla. En människa kan inte vara varken kraftfull eller hel som varelse om h*n ignorerar sitt fulla inre liv, där hon ”finner sig själv”.

Månen säger; gör sådant som får dig att öppna upp dina portar mot det inre okända och än så länge omedvetna, så att det kan bli medvetet för dig. Dansa, sjung, måla, meditera, tolka tarot eller drömmar, eller något annat som väcker din intuition till liv. Vakna till Månens kraft.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)