Den 21 oktober De Älskande

När jag såg vilket kort som kom upp idag, så tänkte jag genast att det var passande med tanke på vilken dag det är. Jag kommer till det strax. Dagens kort den 21/10 2011 är De Älskande.

loversKärleken är kraften som förenar allt och alla till en enhet, den är livsskapande, men den kan också vara förgörande när vi vill äga och kontrollera den. Vi kan varken äga eller kontrollera den, vi kan bara vara den.

När vi är förälskade har vi bara ögon för varandra, vi ser oss själva i den andra och det känns som att vi hör samman. Det ligger en djupare sanning i detta, för det är genom andra som vi kan känna oss själva. På kortet Kärleken står en man och en kvinna, och ovanför dem finns Kärlekens Ängel, som är den som väcker och förenar paret till ett.

I oss alla finns både en maskulin och en feminin kraft, en aktiv och en passiv, yang och yin. När vi börjar vår resa för att bli hela människor, så är det dessa vi ska förena för att få harmoni och balans inom oss. Har du harmoni och balans mellan din feminina och din maskulina sida? Detta handlar inte om kvinnor och män i allmänhet, utan om de två skapande krafterna som utgör en människa.

Varför är då dagens kort passande för just denna dag? Jo, för att det är fredag! Och fredag har i flera kulturer varit dagen för kärlek, passion och att njuta av livets goda. Här i Norden har vi gudinnan Freja, som är kärlekens gudinna (bl a, hon är så mycket mer än det) och själva ordet ”fredag” kommer från hennes namn. Frejas dag. Kärlekens dag.

Så njut av denna dag tillsammans med vänner, nära och kära eller med din partner, om du har någon. Kärlek kan vi ju känna på olika sätt och till så många varelser, jag känner t ex stor kärlek och ömhet för mina katter. :-)

Njut av Frejas och Kärlekens dag! Se bara till att du inte förlorar dig själv, utan ser att du är hel inte genom att du är tillsammans med en annan människa, utan för att du är du. Den andra människan är bara din spegel…

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)