Den 21 november Rättvisan

justiceIdag lyser solen med sin frånvaro där jag bor. Solen kan dock sägas vara med i Dagens Tarot den 21/11 2011, som är Rättvisan. Rättvisan sägs nämligen vara Solens Dotter, i jämförelse med Översteprästinnan som är Månens Dotter.

Solen och Månen står för det undermedvetna respektive det medvetna i sinnet. Rättvisan med sin medvetenhet om yttre värdsliga aspekter, visar oss vikten av att behålla sin objektivitet och förnuft.

Hon kan ha att göra direkt med rättsliga eller juridiska frågor, men finns även för att behålla jämvikt och balans i lagen om orsak och verkan i livet i övrigt. Hon är det knivskarpa intellektet som kan skära igenom alla tanke-dimmor, och det passar väl bra en dimmig dag som denna.

Rättvisans energi berättar för oss om vikten av att hålla huvudet kallt, inte ge efter för irrationella tankar eller känslor, utan behålla sin objektivitet och klarsynthet.

Förnuft och logik är hennes domäner. Hon berättar om att ta ansvar för sig själv och att stå för konsekvenserna av sina val. Men hon varnar också för att bli alldeles för intellektuell och kyligt arrogant vilket kan leda till dömande och skuldkänslor. Kom ihåg balansen.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)