Den 20 oktober Månen

Månen är dagens kort. Ett kort med en energi som talar om det okända och det vi inte kan se med blotta ögat. Månen råder oss att titta på våra inre drömmar och vilka illusioner vi bär med oss i livet.

moonVad är det vi tror på och som vi håller som sant? Är det så att mycket av det vi tror på, egentligen inte alls har en sanning? Att det är en illusion, en föreställning, en skugga som skymmer något?
Illusioner kan ses som slöjor som döljer det som verkligen är. Vilka är dina slöjor, dina skuggor?

På Månens kort ser vi vargen och hunden, det vilda, naturliga inom oss och det lojala, instinktiva vetandet. Kräftan i vattnet har med våra känslor att göra och kan peka mot att titta närmare på vilka omedvetna känslor vi bär omkring på.
Vad känner jag egentligen, i stället för vad borde jag känna, är en fråga att ställa sig själv idag. Kanske under meditation.

Månen är det inre, feminina, lockande, mystiska okända och symboliserar en stor del av vårt medvetande; det undermedvetna. Det undermedvetna påverkar oss mer än vi kanske tror…

På bilden ser du också Solen, som är den som ger Månen sitt milda sken. Månen blickar inåt, Solen blickar utåt. Feminint och Maskulint. Månen är Yin, den mottagande och solen är Yang, den utåtriktade kraften. När dessa är i balans råder harmoni och inre konflikter upplöses.

Våga gå bortom förnuftets och logikens gränser, se vad som ligger i det okända. Det kan överraska dig, det kan hänföra dig eller kanske skrämma dig om du inte är redo för att gå dit. Men du har allt att vinna på att möta ditt inre okända och att våga vara lite (mån)galen! Bejaka dig själv, din kropp, livet. Var kreativ!

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)