Den 20 december Stjärnan

stjarnanIdag råder en stilla fridfullhet, i alla fall om man ska tro Dagens Tarot den 20/12 2011, som är Stjärnan. Stjärnan visar oss kraften i att vara sann mot sig själv, för först då kan man vara sann mot andra.

På kortet ser vi kvinnan naken, utan masker och rollspel. Hon är ödmjuk inför naturen och vet att hon är en del av den. Att alla masker vi sätter på oss, som får oss att tro att vi är något annat än vårt sanna jag, är falska. Nakenheten innebär friheten att vandra sin egen väg, att hitta sin egen sanning och leva den.

Alla har sin sanning, sin väg i livet. Vara sann och trogen mot sig själv innebär att inte tvinga ner sin sanning i någon annans hals, eller att frångå sin egen. Att frångå sin egen sanning kan ske när vi tvivlar på oss själva och vår väg, men i Stjärnan finns inga tvivel. Bara en fridfullhet i att vara sig själv, hur det nu än uttrycker sig.

På himlen lyser stjärnan stark och vägledande och att följa den är att följa sin egen stjärna. En hoppfullhet föds inombords när man vågar vara sig själv, sann och naturlig utan masker. Inspiration kommer och kan uttryckas i klarhet och manifesteras i det fysiska livet.

Kvinnan på kortet häller vatten i ett vattendrag. En del av vattnet häller hon över marken, över jorden. Vattnet hittar sen sina egna vägar tillbaka till dess källa, dess ursprung. Så är det även med oss människor. Vi hittar alla våra egna vägar tillbaka till oss själva.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)