Den 2 november Kärleken

loversVarje morgon bär med sig en viss energi, som är rådande för just den dagen, utifrån tanken om att allt som skapas har ett syfte och en plats i Universum.

Dagens kort som kom upp gjorde mig lite eftertänksam och samtidigt kände jag att här är något att ta fasta på i utvecklingen vi går igenom.

Dagens Tarot den 2/11 2011 är, återigen, De Älskande. Varför kommer detta kort upp igen för tredje gången på kort tid, kan man ju undra? Ett svar skulle kunna vara att det är den energi som kommer hjälpa oss att bli hela. Och det är därför vi är här på jorden; för att upptäcka vilka vi faktiskt är.

Ibland kan livet verka kaosartat och kanske förvirrat eftersom man inte vet varför saker händer och vad som kommer hända i framtiden.

Vi kan använda oss av tarotkorten för att blicka in i framtiden utifrån vad som skett i det förflutna och vad som händer nu (det vi kallar karma), men vi kan aldrig säga att vi med säkerhet vet om det vi tolkar kommer ske som vi tänkt oss. Det blir trots allt en tolkning.

För när det kommer till kritan så är det inte mycket vi egentligen vet. Vi tror väldigt mycket, men vet? Vad vet du själv med 100% säkerhet, som inte är baserat på någon tro, föreställning eller antagande?

Att inse detta kan vara ett plötsligt uppvaknande från drömmen du kallar ”mitt liv” och innebära frihet från egots ständiga inre och yttre konflikter. Detta är en gåva, det är skatten vi alla söker.

Kärleksparet på bilden, mannen och kvinnan, ser ännu sig själva som separata individer och står en bit ifrån varandra utan att se Kärleken som förenar dem. Men de är på väg att mötas som en enhet. Kortet kommer upp för att det är viktigt för vår framtid att vi faktiskt ser efter vilka vi är och genom att känna sig själv, känner man andra. På riktigt, fullt ut.

Vem är jag? Ställ dig själv den frågan idag, men försök inte hitta svaret i dina tankar. Ställ frågan och var sen tyst och stilla. Se vad som händer. Närma dig vetskapen om vem du är och alltid har varit och gör det idag.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)