Den 2 januari Döden

deathSå var det då ett nytt år enligt den gregorianska kalendern som vi följer i landet; 2012. God Fortsättning önskar jag därför alla läsare och prenumeranter och hoppas att övergången till det nya året varit bra!

När vi lämnar ett gammalt år bakom oss och träder in i det nya, så kan man säga att något har förändrats. Även om allt kanske känns precis likadant som tidigare. Förändring känner dagens kort väl till, som är Döden.

Dagens Tarot Döden symboliserar ett tydligt och ofrånkomligt behov av förändring, som det inte går inte att blunda för. Kortet pekar i stort mot yttre förändringar men kan även innebära förändring av inre slag som har att göra med känslor, tankemönster, attityder, etc.

Och kanske skrämmer detta en del, för det kan verka som att det vi känner till är det som är bäst för oss. Något i oss kan vara rädd för förändring och helst vilja slippa förändras, vill helst hålla fast vid gamla attityder och trosuppfattningar t ex. Även om de inte tjänar sitt syfte längre.

Men förändringen behövs för den leder till växande, mognande och en fördjupad upplevelse av livet. Ett barn som inte är villigt att förändras och utvecklas trots att det snubblar och slår sig, hade aldrig lärt sig gå eller tala. Som vuxna har vi fortfarande detta behov av förändring, vi är inga färdiga produkter.

Visste du förresten att forskning visar att hjärnan är ett levande och formbart organ, som hela tiden kan påverkas och förändras? Tidigare trodde nämligen forskare att hjärnan var som en deg som efter bakning i ugnen fick en hård skorpa, var fast i sin form och inte längre kunde förändras (metaforiskt talat). Denna färdiga form/hjärna skulle vara klar någonstans i 20-årsåldern. Nu vet man att det inte är så, vi slutar aldrig att utvecklas och inte vår hjärna heller. Därför är det aldrig för sent för förändring, vilken det än är. ;-)

Döden är för många skrämmande, kanske för att den känns oviss och definitiv. Ibland kan det tyckas enklast och tryggast att inte göra några förändringar, utan hålla sig till det som man känner till. Men det finns ingen som kan undkomma Döden, och kortet är inte menat att vara skrämmande eller obehagligt. Det kan ses som en möjlighet till växande och upptäckande av mer av livet.

För Livet och Döden är ett, de är olika sidor av samma mynt. Döden är inte livets motsats, det är en förutsättning för livet. För döden är trots allt en del av livet, inte något som ligger utanför.

Vi kan dö på många sätt genom livet. Vad behöver dö i ditt liv idag? Vad behöver en förändring, vad är det som ska begravas nu för att kunna återuppstå som nytt liv?

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)