Den 19 oktober Eremiten

Idag är det onsdag den 19 oktober 2011. Det är här en grå höstdag, som kan locka fram viljan att ta det lugnt och det känns nästan som att kortet för dagen stämmer med vädret också. Dagens Tarot är Eremiten.

hermitEremiten står med sin lykta och stav och ser neråt. Neråt är inåt. Han ser in i sig själv för att ta del av sin inre visdom och lyssna på sin inre vägledare som har tagit honom dit han befinner sig idag.

Ljuset från lyktan lyser upp i mörkret där han står. Ljuset visar var vägen finns, men han är ännu inte riktigt redo att ta nästa steg.

Han behöver en stund på sig att fundera, kontemplera, meditera. Över vad? Det vet bara du. Över din egen väg i livet kanske? Eller över en särskild situation som du behöver lösa eller släppa för att kunna gå vidare?

Staven han håller är också en hjälp på vägen, den ger stöd och tar honom vidare när vägen är krokig och brant. Staven är ditt inre stöd som alltid finns med dig. För när man går sin egen väg så kan man behöva stödet för att orka ta sig vidare på sin väg.

Kom ihåg att vara vän med dig själv, att våga vara ensam och stå för din inre sanning. Våga gå emot strömmen och ta inte andras kritik av dig så hårt, den som går sin egen väg blir ofta sedd som annorlunda och blir därför ofta missförstådd.

Du har alltid din egen inre vägvisare med dig, din inre visdom, din inre stav och ditt inre ljus. Men även om du har funnit ditt inre ljus, så kan du inte stanna där, du behöver dela detta med världen. Sök gärna upp människor som förstår dig, ni kan ge varandra stöd och hjälp.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)