Den 16 december Den Hängde

hanged-manÄnnu en regnig dag utan någon snö i sikte här i sydliga delen av landet. En trist och grå dag, kan man ju tycka och det kan vara lätt att vilja att det vore annorlunda. Att det vore annat väder, lite blå himmel åtminstone och lite snö på marken nu inför juletider.

Men nu är det som det är. Vädret är varken bra eller dåligt i sig, det bara är. Att bli irriterad över något som bara är, vore ju slöseri med tid och energi.

Detta med att saker är som de är, och att det inte är någon vits att försöka kämpa och klaga över en situation vet den Den Hängde, som är Dagens Tarot den 16/12 2011. Han hänger där i Livets träd och tvingas inse att han inte kommer längre.

Både armar och ben är bundna, han hänger även med huvudet neråt mot jorden. Allt kan kännas upp- och nedvänt i detta korts energi. Egodelen av oss, som så gärna vill ha kontroll och garantier, måste nu inse att livet inte fungerar på det viset.

”Gilla läget” skulle man kunna säga till Den Hängde. Gilla läget och gör det bästa av det som är. Att ge upp sig själv innebär att man kan ta del av något större än sig själv. För att vinna hela världen, måste man förlora sig själv.

Tänk bara på hur det är när du förlorar dig själv i en fantastisk upplevelse; ett vackert musikstycke eller en kärleksakt. Du är ett med det du upplever. Det är att släppa taget om egot och förlora sig själv, för att vinna allt.

Dagens Tarot är tolkat av Åsa Vargadotter.©

Åsa

Hej! Det är jag som har Katten & Kvasten och som skapar allt innehåll på hemsidan. Jag är häxa, healer, tarotvägledare, kursledare och skapare av distanskurserna Nybörjarhäxan del 1 och 2.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:write: 
:-( 
:unsure: 
;-)